Запіканка з кабачків і грибів виходить ніжною і повітряної, але при цьому ситної. Кабачки надають страві додаткову соковитість, а печериці привносять незвичайні смакові нотки.
Інгредієнти: на 5 порц.
- Кабачки – 2 шт.
- Цибуля ріпчаста – 2 головки
- Печериці свіжі – 300 гр.
- Сир Моцарелла – 150 гр.
- Петрушка – 1 пучок
- Сіль – за смаком
- Приправа (на вибір) – за смаком
- Масло рослинне – для смаження
Процес приготування:
Рецепт запіканки з кабачків з грибами гранично простий! Вимити гриби, обсушити і порізати тонкими пластинками.
Обсмажити печериці в рослинному маслі, посолити, поперчити. Смажити до випаровування рідини.
У молодих кабачків шкірку можна не знімати, у зрілих краще зняти. Нарізати соломкою кабачки, присипати приправами і сіллю.
Цибулю порізати півкільцями і розкласти по дну форми для випічки.
За луку розкласти кабачки.
Далі йде шар обсмажених печериць.
Потерти сир на дрібній тертці. Моцарелу потрібно брати щільну, з назвою «для піци». При бажанні її можна замінити звичайним твердим сиром.
Запіканку відправити в духовку, нагріту до 180 градусів, на 30 хв, потім дістати, присипати сиром і повернути назад ще на 10 хв
Запіканку трохи остудити в духовці, порізати.
Подавати страву, присипавши дрібно нашаткованої петрушкою.
Приємного апетиту!
Дієтичні страви з кабачків Запіканка з кабачків з сиром ПП рецепти з кабачків Страви з кабачків