Прекрасний варіант гарячого страви, приготування якого не забере багато часу. Діти, які не люблять капусту і всі її різновиди, обов’язково попросять добавки. Запіканку з цвітної капусти з фаршем можна приготувати і на святковий стіл. Готову запіканку розріжте на порційні шматочки. За бажанням прикрасьте свіжою зеленню. Запіканка виходить дуже ніжна з рум’яною тягнеться сирною скоринкою.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Капуста кольорова – 1 шт.
- Яйце – 3 шт.
- Фарш м’ясний – 500 гр.
- Цибуля ріпчаста – 3 головки
- Сир – 200 гр.
- Масло рослинне – для змазування
Процес приготування:
Для того щоб приготувати запіканку з цвітної капусти з фаршем, підготуйте необхідні продукти. У глибоку каструлю налийте холодної води, посоліть, поставте на середній вогонь, доведіть до кипіння. Капусту розділите на середні за розміром суцвіття. Помістіть суцвіття цвітної капусти в киплячу воду. Відваріть протягом 5 хвилин. Відкиньте цвітну капусту на друшляк, щоб зайва рідина скла.
На добре розігріту сковороду налийте невелику кількість рослинного масла. Цибулю очистіть і дрібно наріжте, викладіть на розігріту сковороду. Обсмажте до золотистого кольору.
В глибоку ємність розбийте курячі яйця, додайте сіль. Сир натріть на крупній тертці і перекладіть в яєчну суміш, добре перемішайте.
В миску з фаршем викладіть обсмажену цибулю і цвітну капусту, добре перемішайте.
Підготовлену форму для запікання змастіть невеликою кількістю масла (якщо форма силіконова – змащувати не потрібно). Перекладіть цвітну капусту з фаршем рівним шаром. Залийте раніше приготовленою заливкою, рівномірно розподіляючи по всій формі. Запікайте 25 хвилин в добре розігрітій духовці при температурі 180 градусів.
Приємного апетиту!
Запіканка з кольорової капусти Запіканка з кольорової капусти з сиром і яйцем