У кожного є улюблений рецепт оладок. Оладки – універсальне блюдо для сніданку або вечері, які можна приготувати не тільки з пшеничного борошна. Рекомендую заварні оладки на кефірі з окропом, страва виходить ситним та смачним, а готуються дуже швидко.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Цукор-пісок – 50 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Сода харчова – 1 ч. л.
- Кефір – 0.5 склянки
- Окріп – 0.5 склянки
- Борошно пшеничне – 1.5 склянки
- Масло рослинне – для смаження
Процес приготування:
Підготуйте необхідні продукти для пишних оладок.
Візьміть глибоку ємність. Розбийте курячі яйця, додайте цукровий пісок.
Влийте кефір, ретельно перемішайте до однорідної маси. Додайте окріп.
Добре перемішайте і додайте соду. Ще раз все ретельно розмішайте.
Додайте просіяне через сито борошно пшеничне в кілька прийомів.
Добре перемішайте до гладкої однорідної маси за допомогою віночка.
Розігрійте сковороду, налийте невелику кількість рослинного масла. Якщо сковорода з антипригарним покриттям – смажте без масла.
З допомогою столової ложки викладіть тісто. Смажте, поки краю не зарум’яняться.
З допомогою силіконової або дерев’яної лопатки переверніть оладки і обсмажте з другої сторони.
Готові оладки подавайте зі сметаною, згущеним молоком або улюбленим варенням.
Приємного апетиту!
Оладки Оладки без дріжджів з содою і яйцями Оладки без соди Оладки на кефірі з содою і яйцями Оладки на кефірі класичні Оладки на кефірі як у бабусі Оладки як у бабусі ПП оладки на кефірі