Стерилізація заготовок – довгий процес, який забирає багато часу. У цьому рецепті ми розглянемо один із способів заготівлі фаршированих зелених помідорів на зиму без стерилізації готового продукту. Така закуска відмінно доповнює стіл і служить гарним стравою до міцних напоїв.
Інгредієнти: на 3.5 л.
- Помідори зелені – 2 кг
- Морква – 1 – 2 шт.
- Часник – 2 головки
- Насіння кропу – за смаком
- Петрушка – за смаком
- Гвоздика – за смаком
- Перець чорний горошок – за смаком
- Перець чилі – 1 шт.
- Оцет столовий 9% – 125 мл
- Цукор-пісок – 100 гр.
- Сіль – 50 гр.
Процес приготування:
Готувати зелені фаршировані помідори на зиму без стерилізації легко! Промийте і обробіть окропом півторалітрові баночки.
На дно кожної ємності покладіть гвоздику, запашний і чорний перець, насіння кропу, трохи петрушки і порубаний перець чилі.
Обробіть моркву і часник і наріжте на шматочки.
Промиті помідори надріжте приблизно на дві третини і вставте в надріз шматочки моркви і часнику.
Поки обробляєте овочі, поставте на вогонь кип’ятитися воду.
Начинені помідори щільно утрамбуйте в банки і залийте заготівлю крутим окропом, після чого накрийте кришками. У такому положенні залиште банки на півгодини. Потім злийте воду, закип’ятіть і знову влийте в банки. Знову накрийте кришки і залиште баночки ще на півгодини.
В третій раз злийте воду, додайте в неї сіль з цукром, оцет і доведіть до кипіння.
Розсіл влийте в банки в останній раз і одразу ж загорніть заготівлю стерильними кришками. Дозвольте банкам охолонути догори дном, після чого приберіть на тривале зберігання.
зелені Фаршировані помідори Мариновані помідори Мариновані помідори класичні Мариновані помідори на 1 літр води Помідори з цукром на зиму Помідори з часником всередині Помідори на зиму пальчики оближеш Солодкі помідори в літрових банках