Сьогодні ми з вами приготуємо натуральний домашній десерт, який готується менш ніж за годину, а насолоджуватися ним можна буде холодними зимовими вечорами. Смачне желе з шматочками черешні відмінно зберігається в баночках всю зиму. Загорніть і ви для себе шматочок літа!
Інгредієнти: на 1 л.
- Черешня – 600 гр.
- Цукор-пісок – 200 гр.
- Желатин харчовий – 2 пакета
- Вода – 1 л
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування желе з черешні на зиму? Желатин висипаємо в склянку, заливаємо його 400 мл теплої води, добре перемішуємо і залишаємо на 10-15 хвилин набухати.
Черешню добре промиваємо під проточною водою, видаляємо плодоніжки і залишаємо на 10-15 хвилин на бавовняному рушник, щоб стекла вся волога. Потім за допомогою спеціальної машинки видавлюємо з черешні кісточки. У сотейник наливаємо необхідну кількість води, додаємо відстояний з ягід сік і ставимо сотейник на середній вогонь. В рідину додаємо цукор. Добре перемішуємо і доводимо сироп до кипіння.
Після того, як сироп закипів, додаємо в нього черешню, кип’ятимо протягом 2-3 хвилин на повільному вогні і знімаємо з плити.
Даємо масі охолонути 3-4 хвилини і додаємо в неї набряклий желатин. Добре перемішуємо, щоб желатин рівномірно розподілився по всій масі. Ставимо сотейник на вогонь, знову доводимо до кипіння і знімаємо з вогню.
Гаряче желе розливаємо по стерилізованим баночках і закриваємо прокип’яченими кришками. Залишаємо десерт до повного охолодження при кімнатній температурі, потім прибираємо в холодильник на зберігання.
Варення з черешні Джем з черешні Желе на зиму Черешня на зиму