Червона смородина – дуже корисна і багата вітамінами, залізом і каротином. Що може бути прекрасніше ніжного і красивого желе, якій можна заготовити і на зиму і подати з морозивом, млинцями або просто намазати на свіжий батон Приготування в соковижималці значно скоротить час приготування і позбавить від зайвих трудовитрат.
Інгредієнти: на 1 л.
- Смородина червона – 1 кг
- Цукор-пісок – 800 гр.
Процес приготування:
Готувати желе з червоної смородини через соковижималку легко! Ягоди помийте. Нічого, якщо будуть потрапляти малі гілки і листя, у них теж є користь, якщо зелень бентежить – переберіть смородину до миття і видаліть їх.
Висипте смородину просохнути на широкому рушник.
Перекладіть ягоди в контейнер соковижималки і увімкніть її.
У вас повинно вийти приблизно з 1 кг ягід 700 мл соку.
додайте Цукор в пропорції 1:2, тобто цукру в 2 рази більше, ніж соку. Хорошо перемішайте.
Поставте каструлю на плиту і прогрійте до розчинення кристалів на невеликому вогні, перемішайте.
желе Розкладіть по невеликим стерилізованим банкам і герметично закрийте кришкою. Поставте в холод на 2 години.
Застигле желе можна пробувати або залишити на зберігання в холоді. Ця заготовка може радувати вас ще порядком року.
Приємного апетиту!
Варення із червоної смородини Варення-желе з червоної смородини Джем з червоної смородини без кісточок Джем з червоної смородины Желе з червоної смородини без желатину