Керуючись цій покрокової інструкцією ви можете приготувати насичений і однорідне желе з ягід смородини з пектином. Таке желе можна подавати до млинців і оладок, до морозива або свіжому батону, а можна просто покласти у вазу і ласувати в прикуску з ароматним чаєм.
Інгредієнти: на 1 л.
- чорна Смородина – 1 кг
- Цукор-пісок – 1,5 кг
- Пектин – 1 шт.
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування желе з чорної смородини в мультиварці? Ягоди переберіть, видаліть листя і гілки. Промийте смородину і перекладіть в друшляк, щоб стекла рідина.
Покладіть ягоди в 1/3 цукру і подрібніть їх блендером до консистенції пюре. Перекладіть смородину в каструлю, посипте пектином і перемішайте.
Увімкніть програму «Суп» і готуйте 5 хвилин. Додайте решту цукру і варіть ще 20 хвилин.
Желе періодами помішуйте і прибирайте піну.
Поставте на чашу ємність для приготування на пару. І стерилізуйте невеликі банки та кришки до них.
Желе має добре загуснути. Розкладіть його по банках, закупорьте і переверніть. Накрийте і дайте охолонути. Якщо спробувати желе не в терпеж – поставте банки в холод на годину.
Приємного апетиту!
Варення з чорної смородини Желе з чорної смородини Желе на зиму Желеподібне варення з чорної смородини Чорна смородина на зиму