Неможливо не впізнати яскравий смак смородини в желе з чорної смородини. Але іноді, граючи зі смаком, можна додати ще один інгредієнт, який додасть желе неймовірний аромат і незвичність смаку. Цей секретний інгредієнт – апельсин. Спробуйте, вам точно сподобається.
Інгредієнти: на 1.2 л.
- чорна Смородина – 1 кг
- Цукор-пісок – 1 кг
- Апельсин – 1 шт.
- Вода – 1 склянка
- Желатин харчовий – 1 пакет
Процес приготування:
Готувати желе з чорної смородини з апельсином легко! Ягоди чорної смородини промити, обсушити на кухонному рушнику.
Апельсин помити, нарізати на невеликі шматочки, витягти кісточки.
Чорну смородину і апельсин пропустити через м’ясорубку або подрібнити в блендері.
Перелити отриману масу у велику каструлю. Влити туди воду, додати цукор і желатин, добре перемішати. Варити 5 хвилин, при необхідності знімаючи пенку.
Банки і кришки заздалегідь простерилізувати.
В підготовлені банки розлити готове желе з чорної смородини з апельсином. Банки закатати і поставити в затишне місце. Зберігати в холодильнику. Виходить дуже смачно і оригінально.
Варення з чорної смородини Желе з чорної смородини Желе на зиму Желеподібне варення 5-хвилинка з чорної смородини Желеподібне варення з чорної смородини