Ідеальним поєднанням для приготування смачного желе є поєднання малини й порічок. За своїми смаковими характеристиками ці ягоди відмінно доповнюють один одного і створюють прекрасний тандем. Так як при додаванні цукру смородина виділяє речовини, які викликають застигання желе, вона добре поєднується з рідкої малиною. У результаті виходить ароматна кисло-солодке желе.


Інгредієнти: на 0.8 л.

  • Малина – 2 склянки
  • Смородина червона – 1 ст.
  • Цукор-пісок – 4 ст.
  • Вода – 1 склянка

Процес приготування:

Для приготування желе з малини й порічок на зиму відбираємо цілу і стиглу малину. Смородину відриваємо з гілочок і промиваємо в друшляку під проточною водою. Даємо їй добре стекти від води і викладаємо на рушник. Вона повинна повністю обсохнути.

Ягоди кладемо в каструлю і додаємо воду. На середньому вогні доводимо масу до кипіння.

Потім відкидаємо масу на сито над каструлею. Відокремлюємо ложкою макуха.

В отриманий сік додаємо цукор, доводимо до кипіння і кип’ятимо на невеликому вогні протягом 20 хвилин, періодично знімаючи дерев’яною ложкою пінку.

Банки для желе добре промиваємо і стерилізуємо в духовій шафі при 110 градусах 7-10 хвилин.

Після цього розливаємо гаряче желе по стерилізованим банкам.

Закриваємо кришками. Залишаємо желе остигати при кімнатній температурі, після чого ставимо його в холодильник. На наступну добу желе повністю застигне і придбає густу консистенцію.

Готове желе має приємний і в міру солодкий смак. Воно ідеально підходить до млинців, сирників, сирних запіканок або оладок. Приємного апетиту!

Варення з малини Варення-желе з червоної смородини Джем з червоної смородины Желе з малини Желе з червоної смородини без желатину Желе на зиму Малина без цукру на зиму Червона смородина на зиму