Ви не уявляєте свого життя без ароматної малини? Тоді рецепт приготування малинового желе спеціально для вас. Цей десерт поєднує в собі тонкий малиновий аромат з витонченим смаком коньяку. Приготувати таке желе в домашніх умовах простіше простого. Головне слідувати інструкції, яку ми представляємо вашій увазі.
Інгредієнти: на 0.5 л.
- Малина – 150 гр.
- Цукор-пісок – 100 гр.
- Лимонний сік – 2 ст. л.
- Желатин харчовий – 5 гр.
- Коньяк – 1 ч. л.
- Вода – 1.25 склянки
Процес приготування:
Як почати готувати желе з малини з желатином? В першу чергу необхідно підготувати ягоди. Промиваємо їх, 2/3 частина ягід перекладаємо в окрему ємність. З цих ягід ми повинні отримати малинове пюре. Це можна зробити або за допомогою блендера, або за допомогою качалки.
Решту малини викладаємо в іншу ємність.
Беремо невелику миску, висипаємо в неї желатин і заливаємо 50 мл води. Залишаємо желатин набухати.
Тим часом ставимо на вогонь невелику каструлю, виливаємо в неї склянку води. Після закипання води кидаємо туди цукор і набряклий желатин, все перемішуємо. Після закипання додаємо в отриману масу малину і варимо все протягом півгодини на мінімальному вогні.
Наступний крок – через півгодини додаємо в нашу суміш лимонний сік і коньяк. Все варимо ще 10 хвилин.
Знімаємо желе з вогню, пропускаємо через сито, заливаємо в формочки і ставимо на годину в холодильник.
Перед подачею викладаємо желе на тарілки і прикрашаємо ягодами.
Варення з малини Желе з малини Желе на зиму