Одним з варіантів заготовки полуниць на зиму буде полуничне желе з желатином. Домашнє полуничне желе, на відміну від відомого прозорого десерту, не буде таким щільним, але досить густим. Цукор до желе додається в меншій кількості, ніж для варення, адже він не тільки підсилювач смаку, але і хороший консервант. Желатин береться в розрахунку 0,5 г на 100 г м’якоті ягід. Полуничне желе добре зберігається не тільки в холодильнику, але і в звичайному коморі або шафі.
Інгредієнти: на 0.6 л.
- Полуниця – 500 гр.
- Цукор-пісок – 300 гр.
- Желатин харчовий – 10 гр.
- Вода – 50 мл
Процес приготування:
Готувати желе з полуниці з желатином на зиму легко! Першим ділом відміряйте в розрахованому кількості інгредієнти для приготування полуничного желе.
В окремій чашці замочіть желатин у воді домашньої температури і залиште для набухання на 15 хвилин.
За цей час будь-яким способом стерилізуйте банки і обшпарте окропом кришки.
Ягоди полуниці очистіть від чашолистків і перекладіть їх в посуд для варіння варення.
Потім ягоди залийте холодною водою, промийте і воду злийте.
Промиту полуницю подрібніть заглибним блендером, додайте до неї потрібну кількість цукру і поваріть на невеликому вогні протягом 5-7 хвилин від початку кипіння. Потім варення зніміть з плити і остудіть. Після цього повторно поваріть варення ще 5 хвилин і також остудіть.
Потім третій раз варення доведіть до кипіння, покладіть до нього набряклий желатин, добре перемішайте, щоб желатин повністю розчинився, і вимкніть вогонь.
Приготоване полуничне желе розкладіть в стерильні баночки, не заповнюючи їх до самого верху.
Баночки відразу герметично закупорьте і перенесіть в місце зберігання.
Смачних і вдалих заготовок!