Одним з варіантів заготовки полуниць на зиму буде полуничне желе з желатином. Домашнє полуничне желе, на відміну від відомого прозорого десерту, не буде таким щільним, але досить густим. Цукор до желе додається в меншій кількості, ніж для варення, адже він не тільки підсилювач смаку, але і хороший консервант. Желатин береться в розрахунку 0,5 г на 100 г м’якоті ягід. Полуничне желе добре зберігається не тільки в холодильнику, але і в звичайному коморі або шафі.


Інгредієнти: на 0.6 л.

  • Полуниця – 500 гр.
  • Цукор-пісок – 300 гр.
  • Желатин харчовий – 10 гр.
  • Вода – 50 мл

Процес приготування:

Готувати желе з полуниці з желатином на зиму легко! Першим ділом відміряйте в розрахованому кількості інгредієнти для приготування полуничного желе.

В окремій чашці замочіть желатин у воді домашньої температури і залиште для набухання на 15 хвилин.

За цей час будь-яким способом стерилізуйте банки і обшпарте окропом кришки.

Ягоди полуниці очистіть від чашолистків і перекладіть їх в посуд для варіння варення.

Потім ягоди залийте холодною водою, промийте і воду злийте.

Промиту полуницю подрібніть заглибним блендером, додайте до неї потрібну кількість цукру і поваріть на невеликому вогні протягом 5-7 хвилин від початку кипіння. Потім варення зніміть з плити і остудіть. Після цього повторно поваріть варення ще 5 хвилин і також остудіть.

Потім третій раз варення доведіть до кипіння, покладіть до нього набряклий желатин, добре перемішайте, щоб желатин повністю розчинився, і вимкніть вогонь.

Приготоване полуничне желе розкладіть в стерильні баночки, не заповнюючи їх до самого верху.

Баночки відразу герметично закупорьте і перенесіть в місце зберігання.

Смачних і вдалих заготовок!

Варення з полуниці Джем з полуниці з желатином Желе на зиму Заготовки з полуниць на зиму Повидло з полуниці Полуниця блендером з цукром на зиму