Жульєн – це завжди виграшний варіант страви, тому що поєднання його інгредієнтів є ідеальним. Особливість цього рецепту в тому, що компоненти для жульєна будуть обсмажуватися окремо, тим самим даючи курячому філе підрум’янитися, а волозі випаруватися з печериць. Приготувати це блюдо, не використовуючи духовку, дуже просто!
Інгредієнти: на 6 порції.
- Куряче філе – 500 гр.
- Печериці свіжі – 500 гр.
- Сир Пармезан – 100 гр.
- Цибуля ріпчаста – 2 головки
- Борошно пшеничне – 3 ст. л.
- Вершки – 300 мл
- Сметана – 2 ст. л.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Масло рослинне – для смаження
Процес приготування:
Готувати жульєн без духовки легко! Печериці промиваємо, нарізаємо пластинами і обсмажуємо на сковороді з рослинним маслом.
Куряче філе також промиваємо, обсушуємо паперовим рушником.
Потім нарізаємо невеликими шматочками і обсмажуємо окремо від грибів.
Ріпчасту цибулю очищаємо від лушпиння і дрібно нарізаємо.
Відправляємо його обсмажуватися на розігріту сковороду з рослинним маслом.
З’єднуємо в одній сковороді всі обсмажені інгредієнти – цибуля, куряче філе і гриби. Підсолюємо і приправляємо меленим перцем.
Приготуємо соус. На окремій сковороді обсмажуємо борошно, потім вливаємо вершки і додаємо сметану. Перемішуємо. В самому кінці приправляємо сіллю і перцем.
Додаємо приготований соус в сковороду з основними інгредієнтами і тушкуємо 15 хвилин.
В самому кінці натираємо сир і посипаємо їм страву. Тримаємо на вогні ще пару хвилин. Вимикаємо газ. Смачний і апетитний жульєн, приготований без використання духовки, готовий до вживання!
Приємного апетиту!
Жульєн Жульєн з грибами Жульєн з грибами і сиром Жульєн з грибами на сковорідці класичний Жульєн з куркою і грибами на сковорідці Жульєн з куркою і печерицями