Жульєн по-французьки готується тільки зі свіжими грибами і без додавання м’яса. У нас це печериці, які завжди можна купити свіжими. Готується жульєн тільки під соусом бешамель, який ідеально поєднується зі свіжими грибами. Запікається і подається французький жульєн в невеликих порційних кокотницях.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Печериці свіжі – 300 гр.
  • Сир Пармезан – 100 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Для соусу: (Бешамель) –
  • Борошно пшеничне – 1.5 ст. л.
  • Масло вершкове – 1.5 ст. л.
  • Молоко коров’яче – 300 мл
  • Мускатний горіх – 0.5 ч. л.
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

Почнемо готувати жульєн по-французьки. Печериці добре миємо під проточною водою і шаткуємо тонкими слайсами. Чистимо цибулину і дрібно нарізаємо. Розігріваємо сковорідку з вершковим маслом і кладемо на неї нарізані гриби. Смажимо їх до повного випаровування грибного соку, кладемо до них нарізану цибулю і все обсмажуємо до готовності. Обсмажені гриби посипаємо сіллю і перцем за смаком.

Для приготування соусу на маленькому вогні розтоплюємо на сковорідці шматочок вершкового масла.

Насипаємо до розтопленого масла борошно і за допомогою дерев’яної або силіконової лопатки змішуємо її з маслом до однорідної і без грудочок стану. Стежимо, щоб борошно з маслом не підгоріли.

Потім тонким струменем наливаємо в сковорідку молоко і одночасно лопаткою соус добре перемішуємо. Варимо соус на маленькому вогні, поки він не загусне до стану згущеного молока. Збільшення часу варіння соусу робить його більш густим, тому вчасно зупиніться. У готовий соус по своєму смаку насипте сіль і подрібнений мускатний горіх.

Якщо у вас невеликий досвід в приготуванні соусів, і він вийшов грудочками, виправте цей недолік заглибним блендером. Соус не залишайте для охолодження, а відразу продовжуйте готувати ваше блюдо.

Подрібніть на крупну тертку шматочок твердого сиру. У підготовлені кокотниці розкладіть смажені з цибулею шампіньйони і половину натертого сиру і все перемішайте.

Гриби з сиром залийте приготовленим бешамелем, заповнюючи кокотниці до верху. Блюдо посипте іншим подрібненим сиром.

Запечіть жульєн в духовці, розігрітій до 180°С протягом 15 хвилин. Жульєн по-французьки готовий. Подайте до столу в гарячому вигляді.

Приємного апетиту!

Жульєн з грибами Жульєн з грибами в духовці класичний Жульєн з грибами і сиром Жульєн з грибами і сиром в духовці Жульєн з печерицями та сиром Жульєн класичний