З картоплею і м’ясом жульєн буде ще смачніше і ситніше, його можна сміливо подавати на святковий стіл. Жульєн можна готувати порційно, а якщо у вас немає для цього підходящої посуду, то запечіть її в загальному блюді, а потім розділіть на порції.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Куряче філе – 300 гр.
  • Печериці свіжі – 200 гр.
  • Картопля – 800 гр.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Молоко коров’яче – 500 мл
  • Борошно пшеничне – 70 гр.
  • Сир – 150 гр.
  • Олія соняшникова – 3 – 4 ст. л.
  • Зелень – за смаком
  • Масло вершкове – 4 ч. л.

Процес приготування:

Рецепт жульєна з куркою, грибами і картоплею гранично простий! Картопля очистіть від шкірки, промийте, наріжте соломкою і обсмажте на соняшниковій олії до появи золотистої скоринки.

Куряче філе наріжте невеликими кубиками.

Гриби помийте, наріжте соломкою і обсмажте разом з куркою окремо від картоплі, посоліть і поперчіть за смаком.

Для соусу розтопіть на сковороді вершкове масло, просійте в нього борошно, розмішайте, додайте молоко, тушкуйте до загусання, постійно помішуючи.

Перелийте соус до грибів та курки. Коли соус закипить, додайте рубану зелень, перемішайте і зніміть сковорідку з вогню.


У підготовлені для запікання кокотниці або горщики покладіть картоплю, зверху викладіть гриби і курку, перемішайте і посипте тертим сиром.

Запікайте жульєн в духовці при 180 градусах 15-25 хвилин, поки сир не розплавиться і не покриється золотистою скоринкою. Готову страву прикрасьте гілочками зелені і подавайте на стіл.

Приємного апетиту!

Жульєн в горщиках Жульєн з грибами і сиром в духовці Жульєн з картоплею Жульєн з картоплею, куркою і грибами Жульєн з печериць Жульєн з печерицями та сиром