З картоплею і м’ясом жульєн буде ще смачніше і ситніше, його можна сміливо подавати на святковий стіл. Жульєн можна готувати порційно, а якщо у вас немає для цього підходящої посуду, то запечіть її в загальному блюді, а потім розділіть на порції.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Куряче філе – 300 гр.
- Печериці свіжі – 200 гр.
- Картопля – 800 гр.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Молоко коров’яче – 500 мл
- Борошно пшеничне – 70 гр.
- Сир – 150 гр.
- Олія соняшникова – 3 – 4 ст. л.
- Зелень – за смаком
- Масло вершкове – 4 ч. л.
Процес приготування:
Рецепт жульєна з куркою, грибами і картоплею гранично простий! Картопля очистіть від шкірки, промийте, наріжте соломкою і обсмажте на соняшниковій олії до появи золотистої скоринки.
Куряче філе наріжте невеликими кубиками.
Гриби помийте, наріжте соломкою і обсмажте разом з куркою окремо від картоплі, посоліть і поперчіть за смаком.
Для соусу розтопіть на сковороді вершкове масло, просійте в нього борошно, розмішайте, додайте молоко, тушкуйте до загусання, постійно помішуючи.
Перелийте соус до грибів та курки. Коли соус закипить, додайте рубану зелень, перемішайте і зніміть сковорідку з вогню.
У підготовлені для запікання кокотниці або горщики покладіть картоплю, зверху викладіть гриби і курку, перемішайте і посипте тертим сиром.
Запікайте жульєн в духовці при 180 градусах 15-25 хвилин, поки сир не розплавиться і не покриється золотистою скоринкою. Готову страву прикрасьте гілочками зелені і подавайте на стіл.
Приємного апетиту!
Жульєн в горщиках Жульєн з грибами і сиром в духовці Жульєн з картоплею Жульєн з картоплею, куркою і грибами Жульєн з печериць Жульєн з печерицями та сиром