Грибний жульєн зі сметаною – ароматне і соковите гаряче блюдо, яке дуже популярно на території колишнього Радянського Союзу і подавалося тільки на урочисті застілля. Гаряче блюдо готується в духовці і виходить соковитим з рум’яною скоринкою.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Масло рослинне – 50 гр.
- Куряче філе – 300 гр.
- Гриби консервовані – 300 гр.
- Сир Пармезан – 250 гр.
- Цибуля ріпчаста – 3 головки
- Сметана – 300 гр.
- Борошно пшеничне – 3 ст. л.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
Готувати жульєн з куркою, грибами, сиром і сметаною в духовці легко! Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, і наріжте тонкими півкільцями.
Відкрийте банку консервованих грибів, злийте рідину, використовуючи дрібне сито. Наріжте на дрібні шматочки. На добре розігріту сковороду налийте невелику кількість рослинної олії, викладіть нарізані гриби і ріпчасту цибулю і обсмажте близько 15 хвилин.
Тим часом куряче м’ясо промийте під проточною водою. Помістіть в каструлю з водою, поставте на вогонь, доведіть до кипіння. Зніміть піну, що утворилася, посоліть, зменшіть вогонь і варіть ще 20 хвилин. Остудіть куряче м’ясо, при необхідності відокремте від кісток і шкіри, і наріжте середніми шматочками.
На добре розігріту сковороду викладіть необхідну кількість пшеничного борошна і обсмажте кілька хвилин, постійно помішуючи. Додайте сметану, посоліть і поперчіть. Постійно помішуючи, доведіть до густої консистенції.
На сковороду до грибів і цибулі викладіть куряче м’ясо, ретельно перемішайте, посоліть і поперчіть. Обсмажте близько 10 хвилин. Додати сметанний соус і добре перемішайте.
Підготовлені кокотниці заповніть жульєном.
Твердий сир натріть на крупній тертці, жульєн зверху присипте натертим сиром. Кокотниці помістіть в розігріту духовку і запікайте при температурі 180 градусів близько 20 хвилин. Сир розплавиться і підрум’яниться. Гарячий жульєн подавайте на стіл.
Приємного апетиту!
Жульєн в кокотницях з куркою і грибами Жульєн з грибами в духовці класичний Жульєн з грибами і сиром Жульєн з грибами і сиром в духовці Жульєн з грибами класичний Жульєн з куркою і грибами Жульєн з куркою, грибами і сметаною