Щоб приготувати дуже ніжне і смачне святкове блюдо, не потрібні дорогі інгредієнти і спеціальні уміння. Жульєн з куркою і грибами, запечена в духовці, виходить дивно ароматним і дуже соковитим. Таке блюдо порадує і гостей, і близьких.
Інгредієнти: на 3 порції.
- Куряче філе – 500 гр.
- Печериці свіжі – 300 гр.
- Сир Пармезан – 200 гр.
- Цибуля ріпчаста – 200 гр.
- Борошно пшеничне – 2 ст. л.
- Вершки – 300 мл
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Масло рослинне – для смаження
Процес приготування:
Рецепт жульєна з куркою, грибами та вершками в горщиках гранично простий! На помірний вогонь ставимо варитися куряче філе. Відварюємо його 20-30 хвилин до готовності.
По готовності остуджуємо м’ясо, потім дрібно нарізаємо.
Очищений ріпчасту цибулю споліскують у воді, потім шаткуємо.
Печериці промиваємо і дрібно нарізаємо. Духова шафа включаємо розігріватися до температури 180 градусів.
Розігріваємо сковороду з невеликою кількістю рослинної олії, відправляємо туди обсмажуватися подрібнену цибулю. Потім додаємо сюди ж гриби. Обсмажуємо інгредієнти до повного випаровування рідини.
Потім приєднуємо до вмісту сковороди дрібно нарізане м’ясо. Приправляємо сіллю і перцем, перемішуємо. Тримаємо на вогні пару хвилин і вимикаємо газ.
На сухій сковороді обсмажуємо борошно пшеничне. Потім вливаємо до неї вершки, додаємо сіль і перець, перемішуємо і доводимо до кипіння. Після цього викладаємо в соус гриби з куркою, перемішуємо і знімаємо з плити.
Твердий сир подрібнюємо за допомогою терки.
Потім в жароміцні форми або кокотниці викладаємо отриману суміш. Зверху посипаємо тертим сиром. Відправляємо жульєн випікатися в гарячу духовку на 15 хвилин.
Готове блюдо подавайте до столу в гарячому вигляді.
Приємного вам апетиту!
Жульєн в горщиках Жульєн в кокотницях Жульєн в кокотницях з куркою і грибами Жульєн з грибами Жульєн з грибами і сиром в духовці Жульєн з грибами класичний Жульєн з куркою Жульєн з печериць