Кошички з начинкою з жульєна – приголомшливо смачне і красиво оформлене блюдо, яке стане прикрасою вашого святкового столу. У жульене ідеально поєднуються обсмажені гриби, цибулю і відварна куряча грудка, тушковані в соусі з вершків і сметани. Для оригінальної подачі жульєна ми будемо використовувати кошички з листкового тіста – це дуже зручно, якщо у вас під рукою немає кокотниць або інших форм для жульєна.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Листкове тісто бездріжджове – 1 пакет
- Печериці свіжі – 150 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Сметана – 4 ст. л.
- Куряче філе – 150 гр.
- Вершки 20% – 100 мл
- Борошно пшеничне – 1 ст. л.
- Сир Пармезан – 150 гр.
- Масло рослинне – 2 – 3 ст. л.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
Почнемо готувати жульєн з куркою і грибами в листковому тісті. Ріпчасту цибулю чистимо, промиваємо та нарізаємо дрібними кубиками.
Викладаємо в попередньо розігріту сковороду з олією і обсмажуємо на середньому вогні до золотистого кольору.
Печериці промиваємо в прохолодній проточній воді, викладаємо на кухонний рушник і даємо їм обсохнути від води.
Потім нарізаємо печериці тонкою соломкою і відправляємо в сковороду до грибів. Обсмажуємо на середньому вогні до золотистого кольору.
Курячу грудку промиваємо в прохолодною проточною водою, кладемо в каструлю, заливаємо водою і ставимо на вогонь. Доводимо до кипіння і відварюємо до готовності.
Потім грудку викладаємо на обробну дошку і даємо їй охолонути. Остиглу грудки нарізаємо дрібними кубиками.
Курку викладаємо в сковороду до грибів і цибулі, додаємо сіль і перець, перемішуємо і обсмажуємо на середньому вогні пару хвилин.
На наступному етапі приготування в сковороду додаємо змішані в склянці вершки і сметану.
Добре перемішуємо інгредієнти, тушкуємо 2-3 хвилини і всипаємо борошно. Ще раз все добре перемішуємо і тушкуємо на повільному вогні до утворення густої маси, не забуваючи постійно помішувати. Після чого знімаємо жульєн з вогню.
розкачуємо Тісто в тонкий пласт товщиною 1-2 мм Нарізаємо його невеликими квадратами так, щоб вони добре укладалися у форми. Заповнюємо форму тістом, формуючи з нього невелику кошичок, і ставимо запікатися в попередньо розігріту до 180 градусів духовку на 10-15 хвилин.
Потім кошики виймаємо з духовки, трохи змащуємо сметаною і викладаємо по пару столових ложок жульєна.
Зверху жульєн посипаємо натертим на дрібній тертці сиром і знову ставимо в духовку і запікаємо при температурі 100 градусів 5-10 хвилин, щоб тісто підрум’янилося, а сир розплавився.
Готовий жульєн виймаємо з духовки, даємо охолонути 5-10 хвилин, потім виймаємо кошики c жульєном з формочок. Викладаємо на блюдо, прикрашаємо зеленню і подаємо на стіл. Приємного апетиту!
Жульєн з грибами Жульєн з грибами в духовці класичний Жульєн з грибами в тарталетках Жульєн з куркою і грибами Жульєн з печериць Жульєн з печерицями та сиром Жульєн класичний