Сьогодні ми з вами приготуємо смачний і ніжний жульєн з куркою і грибами з вершками в горщиках. Для приготування соусу ми будемо використовувати вершки, тому жульєн буде мати ніжну консистенцію і вершковий смак. Подача жульєна в горщиках – це відмінний варіант порційного гарячого блюда, яке завжди буде видивитися ефектно і святково.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Куряче філе – 500 гр.
- Печериці свіжі – 300 гр.
- Цибуля ріпчаста – 200 гр.
- Сир Пармезан – 200 гр.
- Вершки 26% або Вершки 20% – 300 – 350 гр.
- Борошно пшеничне – 2 ст. л.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – 1 щіпка
- Масло рослинне – 2 – 3 ст. л.
Процес приготування:
Готувати жульєн з куркою і грибами з вершками в горщиках просто! Куряче філе промиваємо в проточній воді, видаляємо плівки і укладаємо в каструлю. Додаємо воду, ставимо на великий вогонь і доводимо до кипіння.
Потім вогонь зменшуємо і відварюємо філе до готовності 20-25 хвилин.
Готове філе виймаємо з каструлі і викладаємо на обробну дошку, залишаємо на 15-20 хвилин, щоб філе охололо.
Потім філе нарізаємо дрібними кубиками.
Ріпчасту цибулю чистимо, промиваємо та нарізаємо дрібними кубиками.
Печериці промиваємо під проточною водою, викладаємо на кухонний рушник і даємо їм обсохнути 5-10 хвилин.
Потім печериці нарізаємо дрібними кубиками.
У розігріту сковороду з олією викладаємо нарізану цибулю і обсмажуємо до золотистого кольору, потім у цибулю додаємо нарізані гриби, перемішуємо і обсмажуємо до випаровування рідини.
Після чого в сковороду додаємо куряче філе, сіль і перець, перемішуємо і знімаємо з вогню.
В суху розігріту сковороду насипати борошно і на середньому вогні обсмажуємо до золотистого кольору.
Потім у сковороду наливаємо вершки, перемішуємо і доводимо до кипіння.
Після чого додаємо куряче філе з цибулею і грибами. Перемішуємо і знімаємо з вогню.
Жульєн викладаємо в горщики, наповнюючи їх до самого верху, після чого посипаємо його натертим на дрібній тертці сиром.
Ставимо горщики в духовку на решітку і запікаємо жульєн при 180 градусах 15-18 хвилин.
Готовий жульєн виймаємо їх духової шафи і подаємо на стіл. Приємного апетиту!
Жульєн в горщиках Жульєн в горщиках з куркою і грибами Жульєн з грибами і сиром Жульєн з грибами і сиром в духовці Жульєн з куркою Жульєн з печерицями та сиром Жульєн класичний