Всі ми хоча б один раз у житті готували жульєн. Варіацій його подачі досить багато: у формі для запікання, в кокотницях, горщиках, листковому тісті і т. д. Сьогодні ми приготуємо жульєн в тарталетках – ще один варіант порціонної подачі жульєна на стіл. Тарталетки зазвичай мають невеликий розмір, тому з даної кількості інгредієнтів їх виходить досить багато. Самі ж тарталетки можна купити вже готові або за бажанням приготувати самим.
Інгредієнти: на 15 порц.
- Тарталетки – 15 шт.
- Печериці свіжі – 300 гр.
- Куряче філе – 300 гр.
- Вершки 20% – 200 мл
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Сир Пармезан – 100 гр.
- Борошно пшеничне – 1 ст. л.
- Масло вершкове – 1 – 2 ст. л.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – 1 щіпка
Процес приготування:
Готувати жульєн з куркою і грибами з вершками в тарталетках легко! Ріпчасту цибулю чистимо, промиваємо і шаткуємо дрібними кубиками. Викладаємо на розігріту сковороду з вершковим маслом і обсмажуємо до золотистого кольору.
Печериці промиваємо в проточній воді і викладаємо на кухонний рушник, щоб вони обсохнули від води. Потім шаткуємо їх дрібними кубиками й викладаємо в сковороду до цибулі, обсмажуємо до випаровування рідини.
Куряче філе промиваємо в проточній воді і укладаємо в каструлю, заливаємо водою і ставимо на вогонь. Доводимо до кипіння і відварюємо до готовності. Потім філе виймаємо на тарілку і даємо йому охолонути. Після чого нарізаємо його дрібними кубиками. Викладаємо філе в сковороду до грибів і цибулі, перемішуємо і посипаємо борошном.
В сковороду додаємо вершки, перемішуємо і тушкуємо масу на середньому вогні, поки вона не загусне. В кінці приготування в жульєн додаємо сіль і перець.
Наповнюємо тарталетки гарячої начинкою, зверху посипаємо натертим на дрібній тертці сиром, на теплій начинці він повинен розплавитися.
Готовий жульєн в тарталетках викладаємо на блюдо, прикрашаємо зеленню і подаємо на стіл. Приємного апетиту!
Жульєн з грибами Жульєн з грибами і сиром Жульєн з куркою і грибами в духовці Жульєн з куркою і грибами з вершками Жульєн з куркою і печерицями Жульєн з печериць