Ткемалі прийнято готувати з нестиглих або кислуватих злив. Плоди, пропущені через м’ясорубку, перетворюються в ніжний і апетитний соус. Оригінальну заправку можна подавати до м’яса або риби.
Інгредієнти: на 1 л.
- Слива синя – 1 кг
- Болгарський перець солодкий – 2 шт.
- Перець чилі – 2 шт.
- Часник – 2 зуб.
- Приправа Хмелі-Сунелі – 1 ч. л.
- Цукор-пісок – 2 ст. л.
- Сіль – 1 ч. л.
Процес приготування:
Як приготувати зі слив ткемалі через м’ясорубку? Сливи перебираємо і промиваємо, відварюємо в киплячій воді протягом 10 хвилин. Потім охолоджуємо і акуратно виймаємо кісточки.
Нарізаємо солодкі перці і чилі. Відварені сливи разом з перцем пропускаємо через м’ясорубку.
Отриману кашку кладемо в каструлю, додаємо сіль, цукор, спеції і подрібнений часник. Доводимо до кипіння і варимо на повільному вогні 30 хвилин. Постійно перемішуємо соус. Після готовності знімаємо з плити.
Готове ткемалі можна розливати по банках. Подавати до столу сливовий соус слід в холодному вигляді. Приємного апетиту!
Сливи на зиму