Рецепт абрикосового варення доведеться як не можна, до речі, абрикосовий сезон. Ароматне, з шматочками абрикоса, воно чудово доповнить чаювання або різноманітить ваше випічку. Лимонна кислота додасть варенню легку кислинку і допоможе йому зберегти свою свіжість до весни.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Абрикоси – 1.2 кг
- Цукор-пісок – 1.2 кг
- Лимонна кислота – 1 ч. л.
Процес приготування:
Почнемо готувати абрикосове варення з лимонною кислотою. Абрикоси промиваємо під водою, даємо трохи стекти від води. Розрізаємо кожен абрикос навпіл і видаляємо кісточки.
Кладемо абрикоси в емальовану ємність і засипаємо цукром, перемішуємо і залишаємо на кілька годин, щоб абрикоси пустили сік, а цукор трохи розчинився. Якщо ви робите варення ввечері – можна залишити абрикоси з цукром на ніч при кімнатній температурі.
Коли абрикоси пустили сік, ставимо каструлю з абрикосами на середній вогонь і доводимо до кипіння. Після закипання знімаємо з варення утворену піну і даємо варенню покипіти 2-3 хвилини до розчинення цукру. Після цього знімаємо варення з вогню і залишаємо при кімнатній температурі 6-8 годин.
Остигле варення знову ставимо на вогонь, доводимо до кипіння і додаємо лимонну кислоту, проварюємо 2-3 хвилини і знімаємо з вогню.
Банки для варення необхідно заздалегідь простерилізувати в духовій шафі або над парою 10-12 хвилин, кришки – прокип’ятити.
Готове варення ще гарячим розкладаємо по банках і закручуємо кришками. Даємо варенню охолонути до кімнатної температури і прибираємо на зберігання в темне сухе місце. Приємного апетиту!
Абрикоси на зиму Абрикосове варення з лимоном Абрикосове варення часточками на зиму Варення Варення з абрикосів азербайджанською Королівське варення з абрикосів