Абрикоси для закачування вибирають в міру стиглі та соковиті. Цьому є пояснення: недозрілі плоди надають десерту неприємну гірчинку і не мають ароматним запахом, переспілі абрикоси розварюються, і ласощі стає каламутним.
Інгредієнти: на 1 л.
- Абрикоси (без кісточки) – 700 гр.
- Цукор-пісок – 200 гр.
- Вода – 400 мл
Процес приготування:
Приступимо до готування абрикосів в сиропі половинками на зиму без стерилізації. Так як абрикоси в сиропі ми будемо готувати без стерилізації, то спочатку займемося обробкою банки і кришки для закачування десерту. Їх необхідно спочатку очистити харчовою содою і промити, а потім банку відправити на стерилізацію в духову шафу. Кришку краще обшпарити окропом.
Поки банки проходять термообробку, у нас є час зайнятися абрикосами. Свіжі плоди спочатку необхідно перебрати: відкинути гнилі і невідповідні плоди. Потім абрикоси ретельно вимиваємо, а зайву вологу вбираємо паперовими рушниками. Розрізаємо на половинки, щоб витягти кісточки.
Часточки абрикосів викладаємо в банки. Тепер потрібно підготувати сироп. Для цього нам знадобиться каструля, яку ми вливаємо очищену воду (400 мл). Доводимо рідину до кипіння і всипаємо цукор.
Перемішуємо сироп до того моменту, поки не розчиняться кристалики цукру. Варимо 5 хвилин після закипання. Заливаємо гарячим сиропом абрикоси в банку.
Щільно закручуємо ємність кришкою. Спочатку закутуємо банку ковдрою, щоб десерт охолов. Потім ставимо на зберігання в сухе прохолодне місце.
Смачного!