Щоб абрикоси не перетворилися на пюре після обробки та під час зберігання, не варто вибирати для десерту дуже зрілі і м’які плоди. Якщо абрикоси занадто солодкі, додайте в сироп щіпку лимонної кислоти.


Інгредієнти: на 1 л.

  • Абрикоси – 700 гр.
  • Вода – 400 мл
  • Цукор-пісок – 200 гр.

Процес приготування:

Приступимо до готування абрикосів в сиропі в 1-літрових банках на зиму. Перебираємо абрикоси. Ні в якому разі не використовуємо гнилі і зіпсовані плоди, інакше ласощі зіпсується. Позбавляємося від перестиглих плодів. Вибираємо ті, які міцніше. Промиваємо їх проточною водою.

Обтираем абрикоси паперовими рушниками. Розрізаємо їх на дві частини і виймаємо кісточки. Перед тим, як викладати абрикоси в банку, потрібно перевірити її на наявність дефектів. Потім банку і кришку необхідно очистити содовим порошком і промити. Стерилізуємо банку будь-яким зручним способом. Кришку кип’ятимо в каструлі на плиті (п’яти хвилин після закипання цілком достатньо).

Укладаємо абрикоси в банку акуратно, сильно на плоди не натискаємо, щоб не тріснули. Доводимо до кипіння на плиті очищену воду і вливаємо її в банку. Накриваємо ємність кришкою не дуже щільно і залишаємо на 15 хвилин.

Потім настій необхідно злити в каструлю і довести до кипіння разом з цукром. Постійно помішуючи сироп, варимо ще 5 хвилин. Заливаємо солодкою масою абрикоси в банку.

Одразу ж накриваємо горлечко кришкою і закатуємо десерт. Перевертаємо ємність і гарненько закутуємо. Коли абрикоси в сиропі охолонуть, відправляємо банку в сухе, прохолодне місце.

Приємного апетиту!

Абрикоси в сиропі на зиму Абрикоси в сиропі часточками на зиму Абрикосове варення часточками на зиму Варення з абрикосів без кісточок на зиму Варення з абрикосів в сиропі на зиму Варення з абрикосів на зиму Королівське варення з абрикосів