Пропонуємо вам рецепт смачного десерту з щільних і стиглих абрикосів з легкої лимонною кислинкою. Плоди для ласощі не повинні бути занадто зрілими, інакше вони будуть погано тримати форму.
Інгредієнти: на 3.5 л.
- Абрикоси (без кісточки) – 3 кг
- Вода – 2 л
- Цукор-пісок – 700 гр.
- Лимон – 0.5 шт.
Процес приготування:
Приступимо до готування абрикосів в сиропі з лимоном на зиму. Займемося підготовкою абрикосів для заготівок. Спочатку вибираємо фрукти без гнилі і ретельно промиваємо їх, а потім, коли плоди обсохнуть, розрізаємо на половинки і виймаємо кісточки.
Лимон також необхідно промити перед подальшою обробкою. Нам потрібна лише одна його половинка. З неї прибираємо кістки за допомогою ножа і вичавлюємо сік.
Тепер наливаємо в каструлю воду, попередньо очистивши її, вливаємо лимонний сік і всипаємо цукор. Робимо невеликий вогонь і ставимо каструлю на плиту. Доводимо сироп до кипіння, при цьому постійно його помішуємо. Варимо солодку масу після закипання 5 хвилин.
Тепер акуратно викладаємо половинки абрикосів в сироп. Якщо у вас немає достатньо великій каструлі для варіння десерту, процедуру можна провести в два етапи. Коли сироп закипить, варимо в ньому абрикоси протягом хвилини.
Банки і кришки для заготовок стерилізуємо заздалегідь. Попередньо очищаємо їх харчовою содою і промиваємо. Стерилізація займає близько 20 хвилин. Розкладаємо абрикоси по банкам. Простіше всього це зробити за допомогою шумівки.
Заповнюємо банки не повністю, а на 2/3 об’єму. Сироп з банок виливаємо назад в каструлю і доводимо до кипіння. Повертаємо його в ємності, які відразу ж закатуємо кришками. Перевертаємо банки і закутуємо. Після того, як десерт повністю охолоне, тару з ласощами потрібно перенести в сухе, прохолодне місце.
Смачного!