Пропонуємо вам рецепт смачного десерту з щільних і стиглих абрикосів з легкої лимонною кислинкою. Плоди для ласощі не повинні бути занадто зрілими, інакше вони будуть погано тримати форму.


Інгредієнти: на 3.5 л.

  • Абрикоси (без кісточки) – 3 кг
  • Вода – 2 л
  • Цукор-пісок – 700 гр.
  • Лимон – 0.5 шт.

Процес приготування:

Приступимо до готування абрикосів в сиропі з лимоном на зиму. Займемося підготовкою абрикосів для заготівок. Спочатку вибираємо фрукти без гнилі і ретельно промиваємо їх, а потім, коли плоди обсохнуть, розрізаємо на половинки і виймаємо кісточки.

Лимон також необхідно промити перед подальшою обробкою. Нам потрібна лише одна його половинка. З неї прибираємо кістки за допомогою ножа і вичавлюємо сік.

Тепер наливаємо в каструлю воду, попередньо очистивши її, вливаємо лимонний сік і всипаємо цукор. Робимо невеликий вогонь і ставимо каструлю на плиту. Доводимо сироп до кипіння, при цьому постійно його помішуємо. Варимо солодку масу після закипання 5 хвилин.

Тепер акуратно викладаємо половинки абрикосів в сироп. Якщо у вас немає достатньо великій каструлі для варіння десерту, процедуру можна провести в два етапи. Коли сироп закипить, варимо в ньому абрикоси протягом хвилини.

Банки і кришки для заготовок стерилізуємо заздалегідь. Попередньо очищаємо їх харчовою содою і промиваємо. Стерилізація займає близько 20 хвилин. Розкладаємо абрикоси по банкам. Простіше всього це зробити за допомогою шумівки.

Заповнюємо банки не повністю, а на 2/3 об’єму. Сироп з банок виливаємо назад в каструлю і доводимо до кипіння. Повертаємо його в ємності, які відразу ж закатуємо кришками. Перевертаємо банки і закутуємо. Після того, як десерт повністю охолоне, тару з ласощами потрібно перенести в сухе, прохолодне місце.

Смачного!

Абрикоси в сиропі без кісточок на зиму Абрикоси в сиропі часточками без стерилізації на зиму Абрикоси в сиропі часточками на зиму Варення з абрикосів азербайджанською Варення з абрикосів без кісточок на зиму