Аджику з кабачків і помідорів через м’ясорубку можна готувати по-різному, але зі свіжих овочів, закуска вийде апетитніше і корисніше. Після варіння вони виходять дуже м’якими, ніжними і соковитими. Просто смакота!
Інгредієнти: на 1.5 л.
- Кабачки – 1,5 кг
- Помідори свіжі – 1 кг
- Болгарський перець солодкий – 0,5 кг
- Часник – 5 головок
- Масло олію – 100 мл
- Цукор-пісок – 100 гр.
- Сіль – 3 ст. л.
- Оцет столовий 9% – 50 мл
- Перець червоний мелений – 2,5 ст. ложки
Процес приготування:
Рецепт аджики з кабачків і помідорів через м’ясорубку простий у приготуванні! Овочі ретельно промиваємо водою. Зі зрілих кабачків зрізаємо шкірку, з молодих можна тільки видалити насіння, розрізавши їх на половинки.
Перці і помідори позбавляємо від черешків. Болгарський перець розрізаємо на половинки і вичищаємо насіння.
Часник очищаємо від лушпиння і дрібно дробимо ножем.
Перекручуємо всі овочі, крім часнику через м’ясорубку в однорідну масу.
Додаємо до неї рослинне масло, сіль, цукровий пісок і мелений перець.
Ставимо на вогонь і варимо близько 60 хв., поки маса не загусне. За 5-7 хв. до готовності додаємо оцет і розмішуємо.
Готову аджику розкладаємо в заздалегідь стерилізовані банки і закатуємо.
Приємного апетиту!
Абхазька аджика Аджика з помідорів і часнику класична Аджика з помідорів класична Аджика кавказька Гостра аджика Кабачки на зиму