В даному рецепті вам пропонується заготовити на зиму гостру приправу з додаванням моркви і цибулі. Вона буде натуральною, корисною для організму і чудово замінить на столі кетчуп. Тушкується така аджика довго і в результаті набуває консистенцію густої пасти, подібно натуральної аджике. Моркву і цибулю пом’якшать смак гострого перцю і додадуть заготівлі солодкість.
Інгредієнти: на 2 л.
- Помідори свіжі – 2.5 кг
- Морква – 0.5 кг
- Болгарський перець солодкий – 0.5 кг
- Цибуля ріпчаста 0.3 кг
- Часник – 0.2 кг
- Перець чилі – 3 шт.
- Сіль – 0.25 склянки
- Цукор-пісок – 1 ст.
- Масло рослинне – 1 ст.
- Оцет столовий 9% – 1 склянка
Процес приготування:
Щоб приготувати аджику з морквою та цибулею, овочі для аджики почистіть і промийте холодною водою. У перців насіння можна не видаляти, адже вони надають аджике особливий пікантний смак.
Потім овочі, крім цибулі, розрізати на середні шматочки і перекрутіть на м’ясорубці з середньою ґратами.
Цибулю почистіть і наріжте на невеликі кубики.
Перекручені овочі і нарізану цибулю перекладіть в каструлю для тушкування. Поставте каструлю на невеликий вогонь і тушкуйте аджику протягом 30 хвилин.
Після закінчення цього часу налийте в аджику вказане в рецепті кількість олії і оцту і тушкуйте ще 30 хвилин.
Потім насипте до аджике сіль і цукор, перемішайте і тушкуйте ще 1 годину. За цей час частина рідини випарується, аджика зменшиться в обсязі і придбає густу консистенцію.
Гарячу аджику з морквою і цибулею розкладіть в стерильні баночки, герметично закупорьте і остудіть її під будь-який «шубою». Зберігати таку аджику можете в будь-якому місці.
Вдалих заготовок!
Аджика без хрону Аджика з болгарським перцем Аджика з перцю Аджика з помідорів класична Аджика кавказька Аджика класична Гостра аджика