Аджика з помідорів, перцю і часнику – один з класичних варіантів приготування популярної домашньої заготовки, яка неодмінно сподобається не тільки дорослим, але й дітям. Не можна не відзначити, що така аджика не містить у своєму складі рослинного масла, а значить, її вживання не буде мати негативних наслідків для вашої фігури.
Інгредієнти: на 6 арк.
- Помідори свіжі – 10 кг
- Часник – 600 гр.
- Болгарський перець солодкий – 2 кг
- Перець чилі – 10 шт.
- Сіль – 100 гр.
Процес приготування:
Як почати готувати аджику з помідорів, перцю і часнику? Для початку необхідно вимити помідори.
Наступний крок – нарізаємо помідори часточками, видаливши з кожного плоду плодоніжку, і пропускаємо через соковижималку. У тому випадку, якщо вас не збентежить наявність грубих фрагментів томатної шкірки в аджике, помідори подрібнити за допомогою блендера або м’ясорубки. Подрібнену томатну масу перелити в каструлю і ставимо на середній вогонь.
Тим часом болгарський перець промити і видалити з нього насіння з плодоніжками.
Потім болгарський перець необхідно подрібнити до пюреподібної консистенції. Після чого відправляємо отриману масу в каструлю.
Тепер промиваємо гострий перець.
гострого перцю видаляємо хвостики і насіння. У тому випадку, якщо ви хочете, щоб аджика вийшла більш гострою, насіння можна залишити. Підготовлений перець також подрібнюємо до пюреподібної консистенції. Після цього відправляємо отриману масу в каструлю до інших овочів.
Очищаємо від лушпиння часник, подрібнюємо його, пропустивши через прес, потім відправляємо до загальної маси.
Також у каструлю додаємо необхідну кількість солі.
Отриману масу ретельно перемішуємо і даємо їй протушкувати п’ять хвилин.
Наша аджика готова. Залишилося розкласти її в стерилізовані зручним для вас способом банки, закатати кришками і відправити на зберігання в темне прохолодне місце.
Аджика без оцту Аджика без яблук Аджика з болгарським перцем Аджика з перцю Аджика з помідорів і часнику Аджика кавказька Аджика класична Аджика на зиму