Баклажани цілі на зиму без стерилізації простий смачний і сподобається вашим домочадцям! Любителі баклажанів часто не можуть наслолоджуватися улюбленим овочем з-за обмеженого періоду його врожайності. Але в цій ситуації є прекрасною рішення: заготовити баклажани цілі на зиму без стерилізації. З цим рецептом соковиті і смачні баклажани будуть радувати вас в будь-який час року.
Інгредієнти: на 1.5 л.
- Баклажан – 2 кг
- Часник – 16 зуб.
- Перець запашний – 16 шт.
- Перець чорний горошок – 12 шт.
- Лавровий лист – 8 шт.
- Вода – 1 л
- Оцет столовий 9% – 150 гр.
- Сіль – 5 ст. л.
- Цукор-пісок – 2 ст. л.
Процес приготування:
Приступимо до готування баклажан аж на зиму без стерилізації. Баклажани помити під холодною водою, просушит на кухонному рушнику. Відрізати у кожного баклажана плодоніжку.
Викласти баклажани у велику ємність, залити водою і залишити на деякий час, щоб пішла гіркота. Після воду злити.
У великій каструлі закип’ятити воду, додати трохи солі за смаком.
Після опустити в окріп баклажани. Варити 10 хвилин.
Варені баклажани дістати і викласти на плоску миску. На них покласти дошку і придавити її вантажем, щоб віджати з баклажанів всю рідину. Залишити так овочі на деякий час.
Банки для закачування цілих баклажанів стерилізувати, кришки обдати окропом.
На дно укласти очищені зубчики часнику, перець запашний і чорний горошком, лавровий лист.
У банки щільно укласти баклажани.
Для маринаду закип’ятити воду, розчинити в ній потрібну кількість цукру і солі.
наприкінці варіння влити в маринад оцет, перемішати.
Розлити маринад в банки з баклажанами.
Банки з цілими баклажанами закатати, перевернути догори дном, укутати теплою ковдрою і дати повністю охолонути.
Готові баклажани цілі на зиму без стерилізації зберігати в підвалі або льосі. Дуже смачна закуска готова!
Гострий салат з баклажанів на зиму Закуска з баклажанів на зиму Салат з баклажанів з часником на зиму Салат з баклажанів пальчики оближеш на зиму Салати з баклажанів на зиму