Якщо вам просто необхідний рецепт відмінною, нескладної домашньої випічки, зверніть увагу на цей бісквіт з додаванням згущеного молока. Виходить такий бісквіт завжди, а інгредієнти для нього є практично на будь-якій кухні. Велика перевага рецепту тут показано, як з простого бісквіта можна зробити відмінний рулет з прошарком з варення. Якщо хочете, замініть варення на сметанний або заварний крем.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Молоко згущене – 1 банка
- Яйце – 1 шт.
- Сода харчова – 1 ч. л.
- Лимонний сік – 1 ч. л.
- Борошно пшеничне – 1 склянка
- Варення – 4 – 5 ст. л.
- Цукрова пудра – для посипання
- Масло рослинне – 1 ст. л.
Процес приготування:
Як почати готувати бісквіт зі згущеним молоком? На початку, вилийте в миску згущене молоко, додайте туди яйце. Далі в тісто вводиться гашене сода і все збивається міксером.
У тісто додайте борошно.
За допомогою міксера, що працює на повільній швидкості, замісити гладке тісто, нагадує сметану.
Папером для випічки вистелити деко, змастіть її рослинним маслом. Вилийте тісто на папір і розподіліть його рівномірно.
нагрійте До 180 градусів духовку і випікайте бісквіт близько 10 хвилин, іноді може знадобитися і менше часу, дивлячись, як пече ваша духовка. Готовність бісквіта перевіряйте дерев’яною паличкою – вона буде сухою, якщо нею проткнути випечений бісквіт. Крім того, готовий бісквіт не липне до пальців.
папері поверніть корж в трубочку, дайте йому охолонути або ж хоча б стати в міру теплим.
Розгорніть бісквіт, зніміть папір. Промажте бісквіт варенням або яким-небудь кремом.
Заново поверніть бісквіт в рулет, притискаючи його якомога щільніше. Зверху присипте рулет цукровою пудрою і дайте йому просочитися пару годин.
Нарізайте рулет і подавайте до чаю.
Приємного апетиту!
Бісквіт Бісквіт в духовці класичний Бісквіт з рослинним маслом класичний Бісквіт Лимонний бісквіт