бісквітний Торт медовик – відмінний варіант для тих, хто хоче справити незабутнє враження на ваших гостей. Для того, щоб це ласощі вийшло максимально смачним, в процесі приготування крему рекомендуємо використовувати сметану високого відсотка жирності.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Для тіста: –
- Яйце – 7 шт.
- Мед – 200 гр.
- Борошно пшеничне – 300 гр.
- Цукор-пісок – 170 гр.
- Сода харчова – 1.5 ч. л.
- Для крему: –
- Сметана – 500 гр.
- Цукрова пудра – 200 гр.
- Чорнослив – 250 гр.
- Волоський горіх – 180 гр.
- Для просочення: –
- Вода кип’ячена – 300 гр.
- Мед – 130 гр.
Процес приготування:
Готувати торт медовик бісквітний легко! Для початку займемося приготуванням тіста. для цього в сотейник відправляємо мед і харчову соду. Все ретельно перемішуємо, потім відправляємо сотейник на невеликий вогонь. Після того, як маса почне закипати, знімаємо сковороду з вогню і охолодити його вміст.
Тепер в окремій ємності необхідно збити білки, сполучені з цукром. Коли маса придбає білий відтінок, туди ж додаємо жовтки, а також остиглу медово-содову суміш. Отриману масу необхідно збивати протягом десяти хвилин.
Далі необхідно просіяти борошно, потім поступово ввести її в загальну масу. Після цього замішуємо тісто протягом декількох хвилин.
Наступний крок – беремо форму, в якій будемо випікати наші коржі, устеляємо її дно пергаментним папером, вливаємо у форму тісто і відправляємо в духовку, розігріту до 180 градусів на 40 хвилин.
В цей час очищаємо від шкаралупи волоські горіхи, подрібнюємо і обсмажуємо на сковорідці протягом декількох хвилин для того, щоб з них пішла гіркота.
Чорнослив необхідно залити окропом і залишити на десять хвилин, після чого просушуємо чорнослив і подрібнюємо.
Витягаємо готовий бісквіт з духовки, охолодити його, потім розрізаємо впоперек на чотири частини. Після цього можна приготувати просочення: з’єднуємо мед і охолоджену кип’ячену воду.
Тепер займемося кремом. В окремій ємності з’єднуємо цукрову пудру і сметану. Отриману масу ретельно збиваємо.
Приступаємо до фінальної частини приготування нашого торта. Промазуємо дно страви, на який будемо викладати торт, потім викладаємо на тарілку перший корж, який слід змастити спочатку просоченням потім кремом.
Поверх крему висипаємо невелику кількість подрібненого чорносливу і горіхів.
Далі повторюємо дії до тих пір, поки не закінчаться коржі. Після цього, необхідно змастити кремом боковини і верхню частину торта. Відправляємо наш торт в холодильник для просочення мінімум на чотири години.
після вказаного часу дістаємо торт з холодильника, прикрашаємо горіхами і чорносливом. Приємного апетиту!
Бісквітний медовик Медовик Медовик зі сметанним кремом Медовик зі сметанним кремом класичний Медовик класичний