Ароматне і яскраве грушеве варення стане ще більш смачним і привабливим з додаванням апельсина. Ласощі дуже просте і швидке в приготуванні, його можна подавати до чаю, оладкам і млинців. Крім того, домашня заготівля послужить хорошою начинкою для пирога.
Інгредієнти: на 0.5 л.
- Груша – 1 кг
- Цукор-пісок – 2 ст.
- Апельсин – 1 шт.
Процес приготування:
Готувати бурштинове варення з груш з апельсином легко! Фрукти ретельно промиваємо, можна обдати окропом.
Потім тонко нарізаємо. Шкірку краще залишити.
Шматочки груш і апельсина висипаємо в каструлю, зверху додаємо цукор. Даємо настоятися (приблизно 20 хвилин), після переставляємо на плиту.
Чекаємо, поки вміст закипить, і після варимо 15 хвилин. Варення необхідно помішувати.
Ласощі можна відразу перекладати в банку. Якщо плануємо довге зберігання, то її спершу стерилізуємо разом з кришкою. Готово!
Варення з груш з апельсинами Варення з груш на зиму Варенье Королівське варення з абрикосів