Ароматне і яскраве грушеве варення стане ще більш смачним і привабливим з додаванням апельсина. Ласощі дуже просте і швидке в приготуванні, його можна подавати до чаю, оладкам і млинців. Крім того, домашня заготівля послужить хорошою начинкою для пирога.


Інгредієнти: на 0.5 л.

  • Груша – 1 кг
  • Цукор-пісок – 2 ст.
  • Апельсин – 1 шт.

Процес приготування:

Готувати бурштинове варення з груш з апельсином легко! Фрукти ретельно промиваємо, можна обдати окропом.

Потім тонко нарізаємо. Шкірку краще залишити.

Шматочки груш і апельсина висипаємо в каструлю, зверху додаємо цукор. Даємо настоятися (приблизно 20 хвилин), після переставляємо на плиту.

Чекаємо, поки вміст закипить, і після варимо 15 хвилин. Варення необхідно помішувати.

Ласощі можна відразу перекладати в банку. Якщо плануємо довге зберігання, то її спершу стерилізуємо разом з кришкою. Готово!

Варення з груш з апельсинами Варення з груш на зиму Варенье Королівське варення з абрикосів