Смородина, перетерта з цукром – це відмінний варіант того, як можна легко і просто зберегти на багато місяців під звичайною кришкою корисні вітаміни та мікроелементи, якими так багаті свіжі ягоди чорної смородини. Крім того, що терта смородина з цукром дуже смачна саме в сирому вигляді, це ще й дуже корисне ласощі, особливо необхідне для лікування застуди в домашніх умовах.


Інгредієнти: на 1.5 л.

  • чорна Смородина – 1 кг
  • Цукор-пісок – 2 кг

Процес приготування:

Готувати чорну смородину на зиму без варіння просто! Вимийте і обсушіть ягоди.

Смородину блендером перебити або ж протріть через м’ясорубку.

Додайте до ягід цукор.

Розмішайте всі разом.

В чисті, сухі, заздалегідь простерилізовані банки викладіть терту смородину, зверху засипте банки цукром.

Цукру тут багато, тому терту чорну смородину не обов’язково ховати в комору, однак зберігати на світлі її теж не можна, щоб вітаміни в ягодах не руйнувалися.

Приємного апетиту!

Варення Варення з чорної смородини Варення з чорної смородини без варіння Варення з чорної смородини склянками Варення з чорної смородини через м'ясорубку Чорна смородина без варіння протерта з цукром