Смородина, перетерта з цукром – це відмінний варіант того, як можна легко і просто зберегти на багато місяців під звичайною кришкою корисні вітаміни та мікроелементи, якими так багаті свіжі ягоди чорної смородини. Крім того, що терта смородина з цукром дуже смачна саме в сирому вигляді, це ще й дуже корисне ласощі, особливо необхідне для лікування застуди в домашніх умовах.
Інгредієнти: на 1.5 л.
- чорна Смородина – 1 кг
- Цукор-пісок – 2 кг
Процес приготування:
Готувати чорну смородину на зиму без варіння просто! Вимийте і обсушіть ягоди.
Смородину блендером перебити або ж протріть через м’ясорубку.
Додайте до ягід цукор.
Розмішайте всі разом.
В чисті, сухі, заздалегідь простерилізовані банки викладіть терту смородину, зверху засипте банки цукром.
Цукру тут багато, тому терту чорну смородину не обов’язково ховати в комору, однак зберігати на світлі її теж не можна, щоб вітаміни в ягодах не руйнувалися.
Приємного апетиту!
Варення Варення з чорної смородини Варення з чорної смородини без варіння Варення з чорної смородини склянками Варення з чорної смородини через м'ясорубку Чорна смородина без варіння протерта з цукром