Джем з малини – це справжні ласощі з приголомшливим ароматом, здатний урізноманітнити ваше солодке меню особливо холодними зимовими вечорами. Великою перевагою даного десерту є його простота приготування і мінімальний набір інгредієнтів. Скористайтеся нашим рецептом і переконаєтеся в цьому самі.
Інгредієнти: на 1 л.
- Малина – 1 кг
- Пектин – 1 пакет
- Цукор-пісок – 500 гр.
Процес приготування:
Як приготувати джем з малини без кісточок з пектином? Для початку займемося підготовкою малини. Її необхідно ретельно перебрати, видаливши зайві гілочки і листочки. Після – промити проточною водою, бажано кілька разів. Потім позбавляємося від зайвої рідини за допомогою друшляка і викладаємо ягоди в каструлю.
Малину необхідно розім’яти. При бажанні можна скористатися блендером.
В окремій невеликій ємності змішуємо пектин і дві столові ложки цукру. Все ретельно перемішуємо.
Решту цукру відправляємо до малині. Залишаємо ягоду з цукром в спокої на 4 години для того, щоб малина пустила сік.
Через 4 години в каструлю з малиною і цукром відправляємо цукрово-пектиновую суміш, все добре перемішуємо і ставимо на вогонь. Після того, як маса закипить, варимо її протягом десяти хвилин, в процесі варіння не забувайте помішувати цукрово – ягідну суміш і видаляти з неї пінку.
Розливаємо малиновий джем в чисті сухі банки і закочує їх кришками.
Перевертаємо банки з джемом до повного його охолодження.
Зберігати таку заготовку рекомендується в темному прохолодному місці.
Варення з малини Варення з малини без кісточок Джем з малини без кісточок Джеми Малина на зиму Повидло з малини