Щоб зберегти корисні вітаміни, малину варять різними способами. Кожна господиня малиновий джем готує по-різному. Я хочу поділитися рецептом малинового джему, приготованого в мультиварці. Цей спосіб я для себе знайшла, коли на дачі закінчився газ, і терміново потрібно було переробити ягоду.
Інгредієнти: на 1.5 л.
- Малина – 1,5 кг
- Цукор-пісок – 1 кг
- Кориця – 1 ч. л.
Процес приготування:
Як приготувати джем з малини в мультиварці? Підготуйте всі необхідні інгредієнти для приготування малинового джему. Малину ретельно переберіть. При необхідності ягоди малини викладіть на сито, акуратно промийте і дайте стекти зайвої рідини. Підготовлену малину викладіть в чашу мультиварки.
Малину засипте необхідною кількістю цукрового піску і за бажанням додайте корицю. Кориця надає джему неймовірний смак.
Ретельно перемішайте. Прикрийте кришку приладу. На панелі встановіть режим «Гасіння», час приготування – 1 годину.
Через п’ятнадцять хвилин відкрийте кришку мультиварки, зніміть піну, яка утворилася.
Закрийте кришку приладу і готуйте до закінчення програми. Підготуйте банки, ретельно вимийте і стерилізуйте, поставивши банку на клапан відведення пари. Таким чином стерилізуйте всі банки. Кришки обдайте окропом або закип’ятіть в каструлі. Банки і кришки повинні бути абсолютно сухими.
Після звукового сигналу відкрийте кришку мультиварки і акуратно ополоником розлийте гарячий малиновий джем по стерильним банкам.
Банки закрутіть стерильними кришками, переверніть догори дном і закутати теплою ковдрою. Залиште до повного охолодження в такому стані, а потім перемістіть банки з малиновим джемом в темне прохолодне місце на зберігання. Остиглий джем спробуйте з ароматним гарячим чаєм.
Приємного насолоди!
Варення з малини Джеми Конфітюр з малины Малина на зиму Повидло з малини