Часто господині не знають, що робити з зеленими помідорами. А адже з них можна приготувати смачний салат із зелених помідорів гострий на зиму. Заготівля виходить пікантною, оригінальною, вона відмінно поєднується з різними стравами, тому сміливо користуйтеся запропонованим рецептом.
Інгредієнти: на 2.5 л.
- Помідори зелені – 2,5 кг
- Часник – 3 головки
- Перець чилі – 2 шт.
- Оцет столовий 9% – 100 мл
- Цукор-пісок – 3 ст. л.
- Сіль – 3 ст. л.
Процес приготування:
Готувати гострий салат із зелених помідорів просто! Помідори перебрати, помити і просушити на кухонному рушнику. Нарізати помідори півкільцями.
Головки часник розібрати на зубчики, очистити їх. Сполоснути часник, дрібно його нарубати.
Перець червоний гострий помити, очистити від насіння і дрібно нарізати.
В окремій великій мисці з’єднати зелені помідори, часник і гострий червоний перець, ретельно все перемішати. Залишити салат на годину, накрити його харчовою плівкою, щоб овочі пустили сік.
Банки і кришки для закочування салату із зелених помідорів гострого стерилізувати. Щільно розкласти салат по підготовленим банкам, банки закатати. Зберігати заготовки в підвалі або льосі до запитання. Дуже смачний і соковитий салат із зелених помідорів гострий готовий!
Овочеві салати без стерилізації на зиму Овочеві салати на зиму Пікантні салати на зиму Салат з помідорів пальчики оближеш Салати без кабачків на зиму Салати без моркви на зиму Салати без перцю на зиму