Пропонуємо вам рецепт неймовірно ароматного і ніжного грушевого варення в сиропі з цукру і коньяку. У процесі приготування ми додамо до груші сік і цедру лимона, які додадуть варенню цитрусові нотки, невелику кислинку і збережуть колір груші. Також в варення ми додамо палички кориці, ванілін, які доповнять варення ароматними нотками, ідеально гармонують з грушею. Приготування варення ви приділите невелику кількість часу, так як підготовка інгредієнтів займає 15-20 хвилин, а термічна обробка – не більше 15. В результаті у вас вийде шалено смачне варення, яке ідеально замінить десерт і послужить відмінною добавкою до творогам, йогуртам і мусів.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Груша – 1 кг
  • Цукор-пісок – 500 гр.
  • Кориця – 2 палички
  • Ванілін – 1 пакет
  • Лимон – 0.5 шт.
  • Коньяк – 100 мл

Процес приготування:

Почнемо готувати грушеве варення часточками в сиропі на зиму. Для приготування варення нам знадобляться стиглі груші твердих сортів, тоді після термічної обробки груші збережуть свою форму, і варення буде складатися з сиропу і шматочків груші. Промиваємо груші під проточною водою, викладаємо на кухонний рушник і даємо їм обсохнути від води 10-15 хвилин. Потім за допомогою овочечистки зчищаємо з груш шкірку і за допомогою гострого ножа розрізаємо їх навпіл, видаляємо плодоніжки і насіння, нарізаємо невеликими шматочками груші довільної форми. Викладаємо в глибоку ємність. Лимон промиваємо під проточною водою, обсушуємо рушником і відрізаємо необхідне нам кількість. За допомогою дрібної або спеціальної терки знімаємо лимонну цедру, обережно відокремлюючи жовту частину, потім прокатуємо лимон по робочій поверхні, злегка притискаючи його долонею і видавлюємо лимонний сік. Додаємо до груші і перемішуємо. Лимонний сік збереже колір груші і не дасть їй потемніти.

В каструлю з товстим дном насипаємо цукор і ставимо на повільний вогонь. Чекаємо, поки цукор почне підтавати, додаємо коньяк, корицю і ванілін. Добре перемішуємо сироп, доводимо його до кипіння і знімаємо з вогню.

З’єднуємо сироп з грушами, ставимо на вогонь і доводимо варення до кипіння, не забуваючи помішувати, проварюємо варення 5 хвилин і знімаємо з вогню. Залишаємо грушу на 20-30 хвилин, щоб вона трохи охолола.

Потім посуд з варенням знову ставимо на вогонь, знову доводимо до кипіння і проварюємо 5 хвилин. Груша трохи потемніє, консистенція стане трохи м’якше і груша стане трохи прозорою – це ознаки того, що варення готове!

Баночки для варення промиваємо питною содою, ретельно выполаскиваем і стерилізуємо над парою протягом 7-10 хвилин. Після чого баночках даємо трохи охолонути і розкладаємо готове гаряче варення. Щільно закорковуємо банки прокип’яченими кришками, перевертаємо догори дном і залишаємо до повного охолодження при кімнатній температурі.

Баночки з варенням прибираємо на зберігання в темне прохолодне місце, залишивши одну баночку, приступаємо до дегустації варення. Приємного апетиту!

Варення з груш з лимоном Варення з груш на зиму Варенье