Можна просто зварити в мультиварці звичайне грушеве варення. Але в цьому рецепті вам пропонується приготувати в мультиварці на основі груш незвичайне на смак пряний ванільно-грушеве повидло. До нього додамо корицю, кардамон (він визначає основний смак), мускатний горіх і цитрусові. Готуємо з медом і без цукру. Спробуйте і порадуйте своїх близьких цим ароматним східним десертом.
Інгредієнти: на 2 л.
- Груша – 3 кг
- Апельсиновий сік – 2 ст. л.
- Лимонний сік – 200 мл
- Ванільна есенція – 2 ч. л.
- Вода – 2 склянки
- Кориця – 2 ч. л.
- Мускатний горіх – 1 ч. л.
- Кардамон – 1 ч. л.
- Мед – 2 ст. л.
Процес приготування:
Рецепт грушевого варення в мультиварці на зиму простий у приготуванні! Теплою водою ретельно помийте груші і насухо витріть їх рушником. Потім груші розрізати на половинки і видалити насіннєві коробочки і підстави плодоніжок.
Нарізані груші помістіть в чашу мультиварки. Насипте до них зазначені в рецепті сухі прянощі і потім налийте сік цитрусових, воду і ванільний екстракт.
Встановіть програму «Тушкування» на 1 годину за замовчуванням, або, якщо є, програму «Варення». За цей час груші добре розваряться. Кришку мультиварки відкрийте. Мед, якщо густий, розтопити в мікрохвильовці, перелийте до грушам і перемішайте.
Потім за допомогою заглибного блендера подрібніть груші в пюре.
Приготоване повидло розкладіть у заздалегідь простерилізовану баночки і прикрийте їх прокип’яченими кришками.
Баночки з пряним грушевим варенням стерилізуйте за загальними правилами в окремій великій каструлі протягом 10 хвилин. Потім їх закатаю, остудіть в перевернутому вигляді і під будь-який «шубою» і перенесіть на зберігання.
Вдалих і смачних заготовок!
Варення Варення з груш з апельсинами Варення з груш з корицею Варення з груш з лимонною кислотою Варення з груш на зиму Королівське варення з абрикосів