Приголомшливо ніжне і соковите блюдо! Дуже поживне, ситне, м’яке, ароматне. Така закуска стане прикрасою святкового столу і приємно здивує гостей! Просто пальчики оближеш!
Інгредієнти: на 4 порції.
- Гусак – 3 кг
- Картопля – 2 кг
- Майонез – 200 гр.
- Аджика – 50 гр.
- Сіль – 1,5 ч. л.
- Суміш перців – 1 ч. л.
- Приправа (на вибір) – 1 щіпка
- Масло рослинне – 1,5 ст. л.
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування гусака шматочками з картоплею, запечений в духовці, тушку гусака чистимо і ріжемо шматочками середнього розміру.
Картоплю очищаємо і промиваємо. Також нарізаємо його не дуже дрібно, кубиками або часточками.
З майонезу, аджики, солі, суміші перців і сухих спецій для м’яса готуємо маринад.
Промазуємо готовим маринадом шматочки гусака, а потім занурюємо в нього картоплю.
На змащене олією деко викладаємо рівним шаром картоплю, на нього кладемо шматочки гусака і накриваємо все фольгою, щоб блюдо було м’яким.
Запікаємо 1,5 години при 180 градусах.
За 10 хв. до кінця знімаємо плівку, щоб отримати корочку.
Приємного апетиту!
Гусак в духовці Гусак в духовці шматочками Гусак в майонезі в духовці Гусак з картоплею в духовці Рецепти на Новий рік