Приголомшливо ніжне і соковите блюдо! Дуже поживне, ситне, м’яке, ароматне. Така закуска стане прикрасою святкового столу і приємно здивує гостей! Просто пальчики оближеш!


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Гусак – 3 кг
  • Картопля – 2 кг
  • Майонез – 200 гр.
  • Аджика – 50 гр.
  • Сіль – 1,5 ч. л.
  • Суміш перців – 1 ч. л.
  • Приправа (на вибір) – 1 щіпка
  • Масло рослинне – 1,5 ст. л.

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування гусака шматочками з картоплею, запечений в духовці, тушку гусака чистимо і ріжемо шматочками середнього розміру.

Картоплю очищаємо і промиваємо. Також нарізаємо його не дуже дрібно, кубиками або часточками.

З майонезу, аджики, солі, суміші перців і сухих спецій для м’яса готуємо маринад.

Промазуємо готовим маринадом шматочки гусака, а потім занурюємо в нього картоплю.

На змащене олією деко викладаємо рівним шаром картоплю, на нього кладемо шматочки гусака і накриваємо все фольгою, щоб блюдо було м’яким.

Запікаємо 1,5 години при 180 градусах.

За 10 хв. до кінця знімаємо плівку, щоб отримати корочку.

Приємного апетиту!

Гусак в духовці Гусак в духовці шматочками Гусак в майонезі в духовці Гусак з картоплею в духовці Рецепти на Новий рік