Універсальний і смачний рецепт для вашого столу – гусак, запечений в духовці цілком з гречкою. Ви отримаєте одночасно соковите м’ясо і ароматний гарнір. Можна подавати як до сімейного вечері, так і до святкового столу.
Інгредієнти: на 10 порц.
- Гусак – 1 шт.
- Гречка – 1 склянка
- Зелень – 1 пучок
- Сіль – за смаком
- Прованські трави – 1 ч. л.
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
Готувати гусака цілком з гречкою в духовці просто! Гречану крупу відварюємо в підсоленій воді до готовності.
Подрібнюємо свіжу зелень і гарненько розмішуємо її з готової гречкою. Начинка готова.
Промиваємо гусака і начиняємо його крупою з зеленню. Закриваємо зубочистками. Зовні натираємо продукт сіллю, чорним меленим перцем і прованськими травами.
Перекладаємо птицю з начинкою на деко і випікаємо в розігрітій дл 180 градусів духовці близько 2-х годин.
Після готовності акуратно витягаємо гречку, нарізаємо гусака і подаємо страву до столу. Приємного апетиту!
Гусак в духовці Гусак з гречкою в духовці Гусак з хрусткою скоринкою цілком у духовці Гусак цілком у духовці Рецепти на Новий рік