Універсальне блюдо для вашого столу – запечений цілком гусак з рисом. Ви отримаєте ніжне і соковите м’ясо, а також апетитний гарнір. Візьміть на замітку оригінальний домашній рецепт.
Інгредієнти: на 10 порц.
- Гусак – 1 шт.
- Рис білий – 1,5 склянки
- Сіль – за смаком
- Суміш перців – 1 ст. л.
- Приправа Хмелі-Сунелі – 1 ст. л.
- Масло рослинне – 3 ст. л.
Процес приготування:
Готувати гусака цілком з рисом в духовці просто! Спочатку відварюємо рис в підсоленій воді до повної готовності.
Далі до вареної каші додаємо хмелі-сунелі. Розмішуємо. Начинка для страви готова.
Птицю промиваємо під водою, а потім натираємо сумішшю з солі, перцю і рослинного масла.
Начиняємо гусака рисом зі спеціями.
Отвір закриваємо будь-яким зручним способом. Наприклад, нитками або зубочистками.
Випікаємо дві години при температурі 180 градусів.
Соковитий і ароматний гусак з гарніром готовий. Викладайте блюдо в підходящий посуд і подавайте до столу!
Гусак з хрусткою скоринкою цілком у духовці Гусак цілком у духовці Рецепти на Новий рік