В даний час гусака запікають рідко, і не в кожної господині ця птиця виходить соковитою і м’якою. За пропонованим рецепту ви зможете створити справжній кулінарний шедевр для новорічного і різдвяного столу. Запікаємо гусака з яблуками і в рукаві.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Гусак – 3 кг
  • Яблука (зелені) – 4 шт.
  • Часник – 1 головка
  • Сіль – 2 ст. л.
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування гусака з хрусткою скоринкою з яблуками в духовці? У гусячої тушки видалити залишки пера, нутрощі і зріжте зайвий жир. Потім тушку добре промийте під проточною водою і витріть насухо паперовими серветками або рушником.

Часник почистіть, наріжте на часничниці і змішайте з чорним перцем і потрібною кількістю солі.

Часниковою сумішшю ретельно натріть тушку птиці зовні і зсередини.

Потім гусака щільно загорніть у великий шматок фольги і помістіть в будь холодне місце на 1 добу, щоб м’ясо просолилось і просочилося ароматом часнику.

Після закінчення часу маринування гусака помістіть в рукав для запікання.

Зелені яблука розрізати на четвертинки і помістіть частина їх в черевце птиці, а частина – поруч з тушкою. Кінці рукава щільно закріпіть кліпсами або ниткою.

Гусака в рукаві перекладіть на деко і помістіть в духовку, розігріту до 180°С. Коли відчується з духовки запах страви, зменшіть температуру до 160°С і запікайте гусака протягом 4 годин.

За півгодини до закінчення готування рукав обережно розріжте, щоб птах покрилася хрусткою скоринкою.

Запеченого гусака з яблуками розділіть на порційні шматочки, розкладіть по тарілках, декоруйте свіжими овочами і подайте до столу.

Приємного апетиту!

Гусак в духовці Гусак в рукаві в духовці Гусак з яблуками в рукаві в духовці Гусак на Новий рік в духовці Гусак цілком в рукаві в духовці Гусак цілком у духовці Різдвяний гусак