В даний час гусака запікають рідко, і не в кожної господині ця птиця виходить соковитою і м’якою. За пропонованим рецепту ви зможете створити справжній кулінарний шедевр для новорічного і різдвяного столу. Запікаємо гусака з яблуками і в рукаві.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Гусак – 3 кг
- Яблука (зелені) – 4 шт.
- Часник – 1 головка
- Сіль – 2 ст. л.
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування гусака з хрусткою скоринкою з яблуками в духовці? У гусячої тушки видалити залишки пера, нутрощі і зріжте зайвий жир. Потім тушку добре промийте під проточною водою і витріть насухо паперовими серветками або рушником.
Часник почистіть, наріжте на часничниці і змішайте з чорним перцем і потрібною кількістю солі.
Часниковою сумішшю ретельно натріть тушку птиці зовні і зсередини.
Потім гусака щільно загорніть у великий шматок фольги і помістіть в будь холодне місце на 1 добу, щоб м’ясо просолилось і просочилося ароматом часнику.
Після закінчення часу маринування гусака помістіть в рукав для запікання.
Зелені яблука розрізати на четвертинки і помістіть частина їх в черевце птиці, а частина – поруч з тушкою. Кінці рукава щільно закріпіть кліпсами або ниткою.
Гусака в рукаві перекладіть на деко і помістіть в духовку, розігріту до 180°С. Коли відчується з духовки запах страви, зменшіть температуру до 160°С і запікайте гусака протягом 4 годин.
За півгодини до закінчення готування рукав обережно розріжте, щоб птах покрилася хрусткою скоринкою.
Запеченого гусака з яблуками розділіть на порційні шматочки, розкладіть по тарілках, декоруйте свіжими овочами і подайте до столу.
Приємного апетиту!
Гусак в духовці Гусак в рукаві в духовці Гусак з яблуками в рукаві в духовці Гусак на Новий рік в духовці Гусак цілком в рукаві в духовці Гусак цілком у духовці Різдвяний гусак