Смачний, ніжний, ароматний гусак, приготований з рисом в духовці – краще блюдо для святкового столу не придумаєш! Готувати його зовсім не складно, головне слідувати перевіреним рецептом! Результат вас точно порадує!


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Рис білий – 200 гр.
  • Гусак – 3 кг
  • Майонез – 3 ст. л.
  • Аджика – 2 ст. л.
  • Перець чорний мелений – 1 ч. л.
  • Сіль – 3 щіпки
  • Морква – 2 шт.

Процес приготування:

Як почати готувати гусака з рисом в рукаві в духовці? Рис промиваємо і відварюємо в киплячій воді 10 хв. рис Якщо буде злегка жорстким нічого страшного, він відмінно допечется в духовці.

Гусака миємо й чистимо, вирізаємо гузку і обсушуємо сухим рушником.

З’єднуємо майонез, аджику, сіль і чорний мелений перець.

Змащуємо приготованою сумішшю гусака і відправляємо в целофані в холодильник на 2-3 години, щоб він просочився.

Моркви чистимо і ріжемо полукружками.

Фаршируємо гусака рисом та морквою, відправляємо в рукав для запікання, на деко і ставимо в духову піч. Запікаємо 3 години при 180 градусах. Через 60 хв. зменшуємо температуру до 170, а за 30 хв. розкриваємо рукав, щоб з’явилася рум’яна кірочка.

Приємного апетиту!

Гусак в духовці Гусак в майонезі в духовці Гусак в рукаві в духовці Гусак цілком в рукаві в духовці