Коли недостатньо часу для підготовки святкового столу гості прийдуть скоро, вам пропонується запекти гусака без попереднього довгого маринування. Птах натирається сіллю і перцем, фарширується яблуками з апельсином і відразу запікається. Фруктовий сік буде маринадом при готуванні. Не сумнівайтеся, блюдо вийде ароматним і смачним.
Інгредієнти: на 5 порц.
- Гусак – 1 шт.
- Апельсин – 2 шт.
- Яблука – 4 шт.
- Кориця – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Сіль – за смаком
Процес приготування:
Як приготувати гусака з яблуками і апельсинами в рукаві в духовці? Заздалегідь розморожену тушку гусака почистіть, видаліть фаланги крила, огузок, зайвий жир і добре промийте. Потім гусака натріть сіллю і залиште на годину, щоб м’ясо просолилось. Через годину зайву сіль з тушки приберіть кухонним рушником. За цей час промийте яблука і апельсини і наріжте їх на шматочки. Шкірку у апельсинів можете залишити.
Фруктову начинку (половину) перекладіть в черевце птиці і стінки його закріпіть зубочистками. Посипте тушку корицею, чорним перцем або іншими спеціями.
Нафаршировану тушку перекладіть в кулінарний рукав. Кінці закріпіть його кліпсами або міцною ниткою. Гусака помістіть в духовку, розігріту до 180°С і запікайте протягом 1,5 години. Потім гусака обережно, щоб не обпектися, перевернути на інший бік і запікайте ще 1,5 години.
Після закінчення цього часу рукав розріжте і акуратно видаліть. На деко поруч з тушкою укладіть інші нарізані яблука і апельсини. Шию і крила загорніть в шматочки фольги, щоб вони не підгоріли, і продовжуйте запікати птаха ще 30 хвилин. За цей час гусак покриється рум’яною хрусткою скоринкою.
Спеченого з фруктами гусака можете наприкінці готування полити свіжим соком апельсина, що зробить блюдо дуже ароматним. Потім гусака акуратно перекладіть на сервірувальне блюдо і подайте до столу.
Кулінарних успіхів!
Гусак в рукаві в духовці Гусак з хрусткою скоринкою цілком у духовці Гусак з яблуками і апельсинами в духовці Гусак цілком в рукаві в духовці Качка з апельсинами в рукаві в духовці Рецепти на Новий рік Різдвяний гусак