Ароматний, ніжний і соковитий гусак з яблуками і рисом запечений в духовці. Смачне блюдо гідне святкового столу! Справжня смакота!
Інгредієнти: на 4 порції.
- Гусак – 1 шт.
- Рис білий – 200 гр.
- Яблука – 3 шт.
- Майонез – 100 гр.
- Масло вершкове – 50 гр.
- Зелень – 50 гр.
- Курага – 60 гр.
- Чорнослив – 60 гр.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
Щоб приготувати гусака з яблуками і рисом в духовці, курагу з чорносливом промиваємо і заливаємо окропом, щоб вони трохи розм’якли. Зливаємо воду і даємо їм підсохнути.
Тепер нарізаємо чорнослив і курагу невеликими смужками.
Яблука промиваємо та нарізаємо кубиками, видаливши серцевину і кісточки.
Рис промиваємо й варимо в підсоленій воді 10 хв., так щоб він був досить твердим. Зливаємо воду і додаємо в рис вершкове масло.
Гусака миємо й обсушуємо. Змащуємо його сіллю, перцем і майонезом.
Змішуємо курагу, чорнослив, яблука і рис начиняємо ними черевце гусака і скріплюємо його ниткою і зубочистками.
Загортаємо гусака в рукав для запікання, заливаємо трохи води і закриваємо. Відправляємо в духовку в духовку на 3 години.
Кожні півгодини перевіряємо м’ясо і поливаємо його жиром, що виділився під час запікання.
Приємного апетиту!
Гусак в духовці Гусак в майонезі в духовці Гусак з хрусткою скоринкою цілком у духовці Гусак з яблуками і чорносливом в духовці Гусак цілком в рукаві в духовці Різдвяний гусак