Секрет холодцю з курки і свинячої рульки без желатину – у правильно підібраних м’ясних продуктах та їх довгої варінні. Що стосується першої умови, то пропонуємо безпрограшний склад: курка і свиняча рулька. Це не тільки смачно, але й практично: холодець на такій основі добре завмираємо сам, без додавання желатину. Друга умова вимагає уваги: м’ясні продукти варимо при дуже повільному кипінні. Бульйон повинен неактивно булькати, нудитися – тоді смак готового холодцю виходить насиченим, а зовнішній вигляд – більш прозорим.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Свиняча рулька – 1 шт.
- Курка – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Морква – 1 шт.
- Лавровий лист – 4 шт.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний горошок – 6 шт.
- Перець запашний – 10 шт.
- Часник – 1 шт.
- Зелень – для прикраси
Процес приготування:
Почнемо готувати холодець з курки і свинячої рульки без желатину. Курку і свинячу рульку ретельно промиваємо. Свинячу шкіру зачищаємо лезом ножа до ідеальної чистоти.
Поміщаємо продукти в об’ємну ємність і заливаємо холодною водою. Залишаємо вимочуватися на п’ять-шість годин, щоб вийшло максимальна кількість крові.
Після цього воду зливаємо, м’ясо промиваємо і поміщаємо в каструлю. Вливаємо воду – вона повинна покрити м’ясо шаром в пару сантиметрів. Ставимо каструлю на плиту.
Після закипання знімаємо пінку і зменшуємо вогонь до мінімуму. Варимо при повільному кипінні чотири години.
Після закінчення зазначеного часу додаємо очищені від лушпиння цибулі, чищенную моркву цілком, а також сіль за смаком, лаврове листя і горошини чорного і запашного перцю.
Продовжуємо варити ще дві години. Потім вимикаємо плиту і даємо холодцю трохи охолонути, щоб не обпектися.
виймаємо Шумівкою з каструлі все м’ясо.
Моркву дістаємо і залишаємо для декоративних цілей.
Часник очищаємо від лушпиння і пропускаємо через прес. Додаємо отриману часникову кашку в бульйон, що залишився, перемішуємо і даємо постояти десять-п’ятнадцять хвилин.
М’ясо свинини та курки поділяємо на волокна, попутно відокремлюючи і видаляючи всі кісточки, шкіру і хрящі. Бульйон проціджуємо через дрібне сито.
Укладаємо підготовлене подрібнене м’ясо в миски або форми для холодцю. Зверху викладаємо шматочки моркви.
Потім заливаємо процідженим бульйоном. Прибираємо ємності на холод, щоб холодець застиг.
Через кілька годин годин страва вже стане щільним і його можна подавати до столу. Поверхню можна прикрасити свіжою зеленню.
Приємного апетиту!
Рецепти на Новий рік Холодець без желатину в каструлі Холодець з курки Холодець з курки без желатину Холодець з свинини Холодець зі свинячої рульки і курки