Секрет холодцю з курки і свинячої рульки без желатину – у правильно підібраних м’ясних продуктах та їх довгої варінні. Що стосується першої умови, то пропонуємо безпрограшний склад: курка і свиняча рулька. Це не тільки смачно, але й практично: холодець на такій основі добре завмираємо сам, без додавання желатину. Друга умова вимагає уваги: м’ясні продукти варимо при дуже повільному кипінні. Бульйон повинен неактивно булькати, нудитися – тоді смак готового холодцю виходить насиченим, а зовнішній вигляд – більш прозорим.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Свиняча рулька – 1 шт.
  • Курка – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Лавровий лист – 4 шт.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний горошок – 6 шт.
  • Перець запашний – 10 шт.
  • Часник – 1 шт.
  • Зелень – для прикраси

Процес приготування:

Почнемо готувати холодець з курки і свинячої рульки без желатину. Курку і свинячу рульку ретельно промиваємо. Свинячу шкіру зачищаємо лезом ножа до ідеальної чистоти.

Поміщаємо продукти в об’ємну ємність і заливаємо холодною водою. Залишаємо вимочуватися на п’ять-шість годин, щоб вийшло максимальна кількість крові.

Після цього воду зливаємо, м’ясо промиваємо і поміщаємо в каструлю. Вливаємо воду – вона повинна покрити м’ясо шаром в пару сантиметрів. Ставимо каструлю на плиту.

Після закипання знімаємо пінку і зменшуємо вогонь до мінімуму. Варимо при повільному кипінні чотири години.

Після закінчення зазначеного часу додаємо очищені від лушпиння цибулі, чищенную моркву цілком, а також сіль за смаком, лаврове листя і горошини чорного і запашного перцю.

Продовжуємо варити ще дві години. Потім вимикаємо плиту і даємо холодцю трохи охолонути, щоб не обпектися.

виймаємо Шумівкою з каструлі все м’ясо.

Моркву дістаємо і залишаємо для декоративних цілей.

Часник очищаємо від лушпиння і пропускаємо через прес. Додаємо отриману часникову кашку в бульйон, що залишився, перемішуємо і даємо постояти десять-п’ятнадцять хвилин.

М’ясо свинини та курки поділяємо на волокна, попутно відокремлюючи і видаляючи всі кісточки, шкіру і хрящі. Бульйон проціджуємо через дрібне сито.

Укладаємо підготовлене подрібнене м’ясо в миски або форми для холодцю. Зверху викладаємо шматочки моркви.

Потім заливаємо процідженим бульйоном. Прибираємо ємності на холод, щоб холодець застиг.

Через кілька годин годин страва вже стане щільним і його можна подавати до столу. Поверхню можна прикрасити свіжою зеленню.

Приємного апетиту!

Рецепти на Новий рік Холодець без желатину в каструлі Холодець з курки Холодець з курки без желатину Холодець з свинини Холодець зі свинячої рульки і курки