Самий кращий холодець виходить на бульйоні з різного виду м’яса. Найчастіше використовують курячі лапки і свинячі ніжки, такий бульйон не виходить сильно жирним і добре застигає.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Свинячі ноги – 1 шт.
- Курячі лапки – 1 кг
- Курячі ніжки – 5 шт.
- Морква – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Часник – 3 – 4 зуб.
- Лавровий лист – 3 шт.
- Перець чорний горошок – 6 шт.
- Сіль – за смаком
- Зелень – за смаком
Процес приготування:
Рецепт холодцю зі свинячих ніжок і курячих лапок смачний! Курячі лапки і свинячу ніжку помийте і очистіть. Складіть в каструлю м’ясні частини і очищені цибулю і моркву, влийте воду і поставте варитися. Коли вода закипить, зніміть піну, зменшіть вогонь, варіть 6 годин.
Через 4 години після кипіння, додайте сіль, лавровий лист, перець горошком і очищений часник.
Потім вийміть курку і свинину з каструлі, остудіть. Відокремте м’ясо від кісток і дрібно наріжте його. Моркву наріжте круглими скибочками.
В мисочки розкладіть м’ясо і моркву. Бульйон процідіть через сито або марлю, розлийте його по мисках.
Приберіть форми з остившім бульйоном в холодильник. Через 8-12 годин у вас на столі буде чудовий холодець.
Приємного апетиту!
Холодець Холодець з курки Холодець з курки без желатину Холодець з курки в каструлі Холодець з курячих лапок Холодець з курячих ніжок Холодець з свинячих ніжок Холодець зі свинячих ніжок і курки без желатину