Баклажанна ікра виходить ароматною і пікантною. А ще і корисною! Так як закуска готується з мінімальною термічною обробкою. Запікаються тільки перці і баклажани. Заготовку можна використовувати для бутербродів, а також в якості соусу.
Інгредієнти: на 0.2 л.
- Баклажан – 0,5 кг
- Болгарський перець солодкий – 3 шт.
- Помідори свіжі – 3 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Часник – 2 зуб.
- Петрушка – 1 пучок
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Цукор-пісок – 1 ч. л.
- Оцет столовий 9% – 1 ст. л.
- Масло рослинне – 4 ст. л.
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування ікри з печених баклажанів по-одеськи на зиму? Промиваємо баклажани і солодкі перці. Обмазуємо їх однією столовою ложкою рослинного масла, обгортаємо фольгою і відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку. Випікаємо 30 хвилин.
Промиваємо помідори, робимо на них невеликі розрізи і ошпарюємо окропом. Після чого остуджуємо і акуратно знімаємо шкірку.
Очищаємо від лушпиння цибулю і часник. Свіжу петрушку промиваємо.
Нарізаємо всі інгредієнти: часник, цибуля, зелень, помідори, перці. З баклажанами чинимо також, попередньо знявши з них шкірку.
Продовжуємо подрібнювати продукти. Можна порубати гострим ножем або скористатися побутовою технікою.
В отриману овочеву ікру додаємо оцет, сіль, перець і олію. Перемішуємо і викладаємо в стерилізовану банку. Закриваємо кришками і відправляємо на зберігання. Подавати закуску слід в холодному вигляді. Приємного апетиту!
Салат з баклажанів Вогник на зиму Салат з баклажанів та помідорів на зиму Салат з баклажанів, помідорів і перцю на зиму