Домашню кабачкову ікру приготувати зовсім не складно. Апетитна овочева закуска доповнить багато ваші страви. Крім того, ікру можна заготовити на зиму і вона буде радувати вас цілий рік.
Інгредієнти: на 2 л.
- Кабачки – 3 кг
- Цибуля ріпчаста – 1 кг
- Морква – 1 кг
- Часник – 1 головка
- Томатна паста – 4 ст. л.
- Сіль – 1,5 ст. л.
- Перець чорний мелений – 2 гр.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Оцет столовий 9% – 2 ст. л.
Процес приготування:
Готувати кабачкову ікру в домашніх умовах легко! Кабачки промиваємо, від насіння і шкірки очищаємо при необхідності. Нарізаємо овоч дрібними кубиками і відправляємо гаситися в сковороду.
Подрібнюємо цибулю і часник. Моркву натираємо на тертку. Додаємо овочі до кабачка. Тушкуємо близько години.
Знімаємо овочі з вогню, додаємо до них томатну пасту, сіль і перець. Подрібнюємо блендером і знову відправляємо тушкуватися на 7 хвилин. За пару хвилин до готовності додаємо оцет, перемішуємо і знімаємо з плити.
Готову кабачкову ікру можна розподілити по банкам. Для подачі закуску слід охолодити.
Кабачки на зиму пальчики оближеш Кабачки на сковороді швидко і смачно Кабачкова ікра з морквою Кабачкова ікра з часником Страви з кабачків Страви з кабачків на сковороді