Напевно у кожної господині є свій рецепт заготівлі кабачкової ікри на зиму. Одні рецепти в своєму складі містять лише кабачки і моркву, інші – цибуля і часник, майонез і зелень. Ми пропонуємо вам рецепт приготування кабачкової ікри з додаванням томатної пасти і оцту. Ікра виходить в міру солоною з приємною кислинкою. Кількість перцю ви регулюєте на ваш смак. Якщо бажаєте отримати більш гостру ікру – сміливо збільшуйте кількість перцю вдвічі. Ніжна по консистенції і дуже смачна ікра стане ідеальною холодною закускою на вашому столі.
Інгредієнти: на 3 л.
- Кабачки – 3 кг
- Морква – 1,5 кг
- Цибуля ріпчаста – 750 гр.
- Томатна паста – 3 ст. л.
- Масло рослинне – 300 мл
- Цукор-пісок – 7 ст. л.
- Сіль – 3 ст. л.
- Перець чорний мелений – 0.5 ч. л.
- Вода – 100 мл
- Оцет столовий 9% – 70 мл
Процес приготування:
Готувати кабачкову ікру з майонезом і томатною пастою на 3 кг кабачків просто! Кабачки промиваємо під проточною водою, видаляємо плодоніжки і чистимо від шкірки і насіння. Нарізаємо кабачки дрібними кубиками й викладаємо в емальований таз.
Ріпчасту цибулю чистимо, промиваємо і замочуємо на 15-20 хвилин у холодній воді. Потім шаткуємо цибулю дрібними кубиками.
Моркву чистимо, промиваємо і натираємо на крупній тертці.
Всі підготовлені овочі викладаємо в таз до кабачків, додаємо воду, перемішуємо і ставимо на вогонь. Доводимо до кипіння, зменшуємо вогонь і проварюємо овочі під кришкою 40-50 хвилин. Не забуваємо їх періодично помішувати.
Після закінчення відведеного часу овочі знімаємо з вогню, даємо трохи охолонути і зливаємо з них всю рідину. Сік відразу не виливайте – він може ще стати в нагоді, якщо ікра сильно увариться і стане дуже густою. Готові овочі знову викладаємо в таз.
За допомогою заглибного блендера овочі пюрируем до однорідного стану. Далі в овочеве пюре додаємо сіль і цукор, рослинна олія і томатну пасту, перець. Все добре перемішуємо і знову ставимо на вогонь. Доводимо масу до кипіння, закриваємо кришкою і на повільному вогні тушкуємо 30-35 хвилин, не забуваючи часто помішувати, щоб ікра не пригоріла до дна.
Потім ікру додаємо оцет, перемішуємо, прикриваємо кришкою і варимо ще 5 хвилин, після чого знімаємо з вогню. Готову ікру розкладаємо по стерилізованим банкам, періодично утрамбовуючи її ложкою, так як ікра має густу консистенцію і в ній утворюються бульбашки повітря. Баночки прикривають кришками, ставимо у велику каструлю, на дно якої покладена бавовняна серветка. Наливаємо теплу воду так, щоб вона покрила банки по плічка, і ставимо на вогонь. Доводимо воду в каструлі до кипіння, зменшуємо вогонь і стерилізуємо ікру 25-30 хвилин. Потім за допомогою прихватов виймаємо банки з ікрою з каструлі і щільно закручуємо їх кришками. Залишаємо при кімнатній температурі до повного охолодження, потім прибираємо на зберігання в темне прохолодне місце.
Заготовки з кабачків на зиму Кабачки на зиму Кабачкова ікра з морквою Кабачкова ікра з томатною пастою Кабачкова ікра з цибулею Кабачкова ікра на зиму Кабачкова ікра пальчики оближеш