Кабачкова ікра цінується багатьма за простоту приготування і відмінний результат – смачну і соковиту закуску до різних страв. Якщо ви плануєте заготовити відразу побільше цього ласощі, спробуйте рецепт кабачкової ікри з майонезом на 6 кілограм. Закуска готова обов’язково вам сподобається.
Інгредієнти: на 5 арк.
- Кабачки – 6 кг
- Цибуля ріпчаста – 1 кг
- Морква – 1 кг
- Масло рослинне – 1 ст.
- Майонез – 0,5 склянки
- Томатна паста – 0,5 склянки
- Краснодарський соус – 0,5 склянки
- Цукор-пісок – 0,5 ст.
- Сіль – 1 ст. л.
Процес приготування:
Як почати готувати кабачкову ікру з майонезом на 6 кг? Кабачки помити, просушити на кухонному рушнику. Якщо кабачки немолоді, очистити шкірку і видалити насіння. Нарізати м’якоть кабачків великими шматочками.
Лук очистити і розрізати навпіл.
З допомогою м’ясорубки перекрутити кабачки, моркву і цибулю в пюре, відправити його у велику каструлю.
В каструлю до овочевої маси додати сіль і цукор, влити олію. Все ретельно перемішати і поставити каструлю на вогонь. Тушкувати годину на повільному вогні.
Після додати томатну пасту і краснодарський соус, тушкувати ще 1 годину, постійно помішуючи кабачкову ікру.
Потім додати майонез і залишити на вогні ще на годину.
Банки і кришки для консервації стерилізувати.
По підготовленим банкам розлити готову кабачкову ікру з майонезом на 6 кілограм.
Банки закатати, перевернути і залишити остигати під пледом на добу. На зберігання поставити банки з ікрою в прохолодне темне місце. Смачна кабачкова ікра готова до подачі на стіл.
Кабачкова ікра без обжарювання Кабачкова ікра без оцту Кабачкова ікра без стерилізації на зиму Кабачкова ікра з майонезом і томатною пастою Кабачкова ікра з морквою Кабачкова ікра як в дитинстві Консервовані кабачки Страви з кабачків